Skocz do zawartości
Gość

Do znajacych niemiecki -PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

odpowiadajcie do jutra do 7 rano pliz nie przenosic kasowac do tej pory

moze to glupie ale jutro rano jade do niemiec liczylem i wyszlo mi ze zaoszczedze ponad 300zl na zakupie nowego hardwaru wiec moje pytania jak powiedzec w sklepie "prosze epoxa 8rda+ 512 ddr400 kingstona i Amd 2500+ barton oem" z gory dzieki a napiszcze tak jak sie wymawia i tak jak sie pisze i ewentualne odpowiedzi na pytania sprzedawcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiadajcie do jutra do 7 rano pliz nie przenosic kasowac do tej pory

moze to glupie ale jutro rano jade do niemiec liczylem i wyszlo mi ze zaoszczedze ponad 300zl na zakupie nowego hardwaru wiec moje pytania jak powiedzec w sklepie "prosze epoxa 8rda+ 512 ddr400 kingstona i Amd 2500+ barton oem" z gory dzieki a napiszcze tak jak sie wymawia i tak jak sie pisze i ewentualne odpowiedzi na pytania sprzedawcy

hhmmm :roll: to chyba bedzie tak "Haben Sie Mainboard von Marke Epox Acht RDA Plus mit fünfhundertzwölf DDR vierhundert Speicher von Marke Kingston und Amd zweitausendfünfhundert Plus Barton OEM " jesli chodzi o wymowe to tam gdzie jest U lub O z dwoma kropeczkami "Ü,Ö"" - czyt. "Y" , albo "Speicher" - czyt. "Szpaichern" , "S" - czyt. "Z" to chyba na tyle milego wkuwania :lol: acha "Ile to kosztuje" - "Wieviel kostet das"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee mi się wydaje, ze "E" w większosci przypadków czytamy jako Y, a U umlał czytamy jak 2x i + odpowiednia dykcją, a O umlał bardziej jako U + dykcja .

BTW: jak nieznasz niemieckiego to lepiej się w to nie pakuj. Ktoś Cię o ocś za pyta , albo powie Ci coś, czego nie rozumiesz i klapa.

Ang porozumiesz się, ponieważ jako jeden z ważniejszych krajów UE musi znać w conajmniej 90% ang.

Wybór należy do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...