tomik23 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Mam płytę Asus TUF GAMING B450M-PRO II do niej podłączone 4 dyski (2 ssd i 2 hdd). Moje pytanie brzmi czy jest możliwość jeszcze podłączenia m2 (Kingston KC3000 2TB M.2 2280) czy nie jest tak z tym chipsetem że będę musiał odłączyć jeden dysk aby m2 móc podłączyć? Nie mogę tego znaleźć w dokumentacji do płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_macholl Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Włóż go tam i będzie działać. Rozumiem że te 4 dyski są podłączone pod SATA na kabelku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomik23 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Tak zwykłe 4 dyski po sata na kablu. Wiem gdzie są m2 złącza, ale chodzi o to czy jeżeli podłączę m2 to nie wyłączą się jakieś złącza zwykłe sata na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_macholl Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Z tego co wiem to inna magistrala więc nie powinny mieć na siebie wpływu. Może czegoś nie wiem, nie zagłębiałem się w to jakie magistrale gdzie jak idą, ale jakby faktycznie miało się coś takiego wydarzyc mozesz( jezeli sie da ) ustawic tryb pracy tych dyskow na kabelku w RAID( system bedzie widzial je jako jeden dysk), ale na 90% wszystkie dyski się wykryją i będą działać. To nie czasy Primary/Secondary Master/Slave w systemie ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) 50 minut temu, tomik23 napisał: Mam płytę Asus TUF GAMING B450M-PRO II do niej podłączone 4 dyski (2 ssd i 2 hdd). Moje pytanie brzmi czy jest możliwość jeszcze podłączenia m2 (Kingston KC3000 2TB M.2 2280) czy nie jest tak z tym chipsetem że będę musiał odłączyć jeden dysk aby m2 móc podłączyć? Nie mogę tego znaleźć w dokumentacji do płyty. Z tego wychodzi, że możesz mieć łącznie 1x m2 + 4x SATA (ew. 2x m2 + 2x SATA). Edytowane 20 Czerwca przez rzymo 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomik23 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Dzięki za pomoc, nie wiem jak tego nie znalazłem w dokumentacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...