szary_wolf Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Witam Unowocześniam swój komp i zamówiłem płyte główną AsRocka i procek core i5 na socket 1700. Mam kilka pytań w sprawie montażu wentylatora na zamontowanym w gnieżdzie procesorze. Zamówiłem paste termoprzewodzącą Arctic jakaś tam(wszystko z morele.net) i wiem że na radiatorze będzie już pasta termoprzewodząca od intela ale ja chce nałożyć tą Arctic. Czym zmyć tą fabryczną paste z radiatora intela?? I czytałem też że jak się nakłada paste termoprzewodząca to prawidłowo robi się to tak że nakładam po środku taką nazwijmy to kulke i ona sama się rozejdzie po bokach? Czy może jakoś inaczej? Pare lat temu sam instalowałem celerona na płyte bodajże msi i nie miałem żadnych problemów tyle że na fabrycznej pascie od intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Zdejmij jak najwięcej intelowskiej pasty szmatką, potem na nową/czystą szmatkę nieco isopropanolu i doczyść. A jak go nie masz to bezn. ekstakcyjną, spirytusem. w ostateczności Aromatolem 😉 Kulka jest OK a X podobno lepszy 🙂 https://proline.pl/?n=nakladanie-pasty-termoprzewodzacej-na-procesor-najlepsza-metoda Dla samych testów zostawiłbym to co przygotował intel, sprawdził temp. potem arctic. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 1 godzinę temu, Gurney napisał(a): Zdejmij jak najwięcej intelowskiej pasty szmatką, potem na nową/czystą szmatkę nieco isopropanolu i doczyść. A jak go nie masz to bezn. ekstakcyjną, spirytusem. w ostateczności Aromatolem 😉 Kulka jest OK a X podobno lepszy 🙂 https://proline.pl/?n=nakladanie-pasty-termoprzewodzacej-na-procesor-najlepsza-metoda Dla samych testów zostawiłbym to co przygotował intel, sprawdził temp. potem arctic. Powodzenia! A czy zamiast isopropanolu może być wódka Pan Tadeusz? Bo nic innego nie mam. No mam jeszcze wprawdzie aceton ale tym bałbym się czyścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Może być 😉 Po udanej operacji możesz walnąć kielicha! (jeśli jesteś pełnoletni oczywiście 😉 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Jestem pełnoletni, jak pacjent przeżyje operacje to można opić. 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...