First Ever Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Zrobiłem ostatnio test i kupiłem większe i teoretycznie lepsze anteny do karty WiFi w moim PC. W sktócie, wymieniłem taką oto antenkę od karty WiFi ASUS: Na poniższą, która jest znacznie większa i fajniej wygląda. Anteny wyglądają jak z routera Asus RT-AC88U, ale przy identycznej odległości prędkość połączenia spadła z 2400Mbps na 1700Mbps. ODRADZAM! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Opublikowano 3 Lipca (edytowane) Skąd pomysł, że lepsza antena? Bo większa? A nie myślałeś aby zostawić starą antenę ale dokupić kabel i przenieść ją tam gdzie będzie lepiej łapała? Ja dzięki zmianie umiejscowienia anteny zwiększyłem prędkość z 2-3x Taką mam antenę Asusa Edytowane 3 Lipca przez ipkiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 6 godzin temu, ipkiss napisał: Skąd pomysł, że lepsza antena? Bo większa? Router i komputer są w odległości zaledwie 2 metrów po lini prostej bez jakichkolwiek przeszkód, więc sygnału już nie polepszę. Myślałem, że po wymianie anteny będę miał 2402/2402 (Mbps), a tu spadło do 1700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia Prędkości które msz 2402/2162 to prędkości laboratoryjne, wątpię żeby cokolwiek to kiedykolwiek osiągnęło. Nie sugeruj się tym bo to taki można powiedzieć pic na wode. Fabryczna antena jest lepsza niż ta czerwona z ali czy temu. Skoro producent ją dał to możesz jedynie wynieść ją wyżej jak powiedział kolega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...