Skocz do zawartości
albezi

Komputer "hybryda", budżet ok. 4000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, potrzebuję pomocy - składam komputer można powiedzieć "hybryda", który ma mieć zastosowanie we wszystkim po 
trochę (gry, programy adobe, programowanie). Zastanawiam się, czy zestaw który złożyłem ma sens i czy wszystko
będzie ze sobą współgrać. Prosiłbym o jakieś wskazówki, zastanawiałem się też nad R7 7700, tylko martwi mnie że to
będzie overkill przy tej karcie graficznej. Jakikolwiek procesor bym wybrał, będzie on zakupiony w wersji OEM, 
ponieważ czytałem opinie i podobno te procesory nie zbyt idzie chłodzić dołączonymi w wersji BOX coolerami (poprawcie
mnie, jeśli się mylę)

https://www.komputronik.pl/zbuduj-pc/bJpXL6VXpe-5ed8gV5BpK

+ do tego 

Chłodzenie CPU Arctic Freezer 36
Płyta główna ASRock B650M-HDV/M.2

// Dodam jeszcze, że komputer ma być podatny na upgrade, dlatego AM5. 

Edytowane przez albezi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zestaw jest ok. Co do lepszego procesora - w większości gier będzie overkill, natomiast programy i kompilowanie kodów na pewno wykorzystają dodatkowe rdzenie. Ewentualnie możesz też przeszukać internet by znaleźć lepszy RAM i dysk w podobnej/niższej cenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi