Gość Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca Witam, mam problem z dyskiem firmy seagate. Nagrywałem na niego filmy z tv. Pewnego razu postanowiłem zrobić na nim kopię zapasową zdjęć z wakacji. Przegrałem zdjęcia na ten dysk bez usuwania żadnych plików z dysku. Dzisiaj chciałem obejrzeć sobie film nagrany na dysku więc podłączyłem go do tv, ale ku mojemu zaskoczeniu telewizor nie poinformował o wykryciu dysku HDD do nagrywania. Przegrałem wszystkie zdjęcia na inny dysk pozostawiając na tym dysku tylko pliki które były na nim przed przegrywaniem zdjęć podłączyłem do tv ale telewizor znowu nie wykrył dysku. Co ciekawe dysk jest wykrywany jako urządzenie pamięci masowej i w eksploratorze plików na telewizorze pliki są widoczne a, powinny pokazywać się tak jak wcześniej w sekcji nagranych gdzie się odkodowują, z poziomu eksploratora nie mam możliwości ich odkodowania. Dodam że mam dysk HDD od seagate i telewizor sony Bravia. Czy istnieje możliwość naprawienia tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca Prawdopodobnie podpięcie dysku do kompa spowodowało że TV nie uznaje już dysku jako zaufany. TV na dysku mógł zapisać pewne informacje które po podpięciu do kompa zostały nadpisane. Jest to forma zabezpieczenia anty pirackiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca (edytowane) Da się coś z tym zrobić czy trzeba pogodzić się ze stratą nagranych filmów? Edytowane 23 Lipca przez XYZ3XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...