Skocz do zawartości
Gość

Problem z dyskiem seagate

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  mam problem z dyskiem firmy seagate. Nagrywałem na niego filmy z tv. Pewnego razu postanowiłem zrobić na nim kopię zapasową zdjęć z wakacji. Przegrałem zdjęcia na ten dysk bez usuwania żadnych plików z dysku. Dzisiaj chciałem obejrzeć sobie film nagrany na dysku więc podłączyłem go do tv, ale ku mojemu zaskoczeniu telewizor nie poinformował o wykryciu dysku HDD do nagrywania. Przegrałem wszystkie zdjęcia na inny dysk pozostawiając na tym dysku tylko pliki które były na nim przed przegrywaniem zdjęć podłączyłem do tv ale telewizor znowu nie wykrył dysku. Co ciekawe dysk jest wykrywany jako urządzenie pamięci masowej i w eksploratorze plików na telewizorze pliki są widoczne a, powinny pokazywać się tak jak wcześniej w sekcji nagranych gdzie się odkodowują, z poziomu eksploratora nie mam możliwości ich odkodowania. Dodam że mam dysk HDD od seagate i telewizor sony Bravia. Czy istnieje możliwość naprawienia tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie podpięcie dysku do kompa spowodowało że TV nie uznaje już dysku jako zaufany. TV na dysku mógł zapisać pewne informacje które po podpięciu do kompa zostały nadpisane. Jest to forma zabezpieczenia anty pirackiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się coś z tym zrobić czy trzeba pogodzić się ze stratą nagranych filmów?

Edytowane przez XYZ3XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi