Skocz do zawartości
KoT1

DSL 512 - podajcie mi parę liczb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam DSL

prędkości: 512 - do użytkownika, 128 od użytkownika

Podczas sciagania transfer jest na poziomie: raz 30, raz 50, raz 60 kb/s

Dzwoniac na infolinie, rozmawialem z dwoma technikami z TP i zaden mi nie umial odpowiedziec jak ma byc predkosc (moze byc) przy sciaganiu.

Wszyscy mnie odsylami zawsze do kogos innego. Jeden z nich powiedzial, ze gwarantowany transfer przy tej usludze do 50 kb/s. Jesli jest mniejszy to trzeba reklamowac, ale tak naprawde to on nie wie.

Jeden kazal mi wejsc na jakas strone ktora mierzy predkosc laczy, ale powiedzial mi, ze skrotow mi nie odczyta bo nie zna jezyka angielskiego.

Powiem Wam szczerze, jestem w szoku. Przeciez ja rozmawialem z LUDZMI z TPSA Z TECHNIKAMI itp.

Moze ktos wie jaka powinna byc predkosc sciagania itp przy tej usludze - czy moge naprzyklad zasycac pliki z predkoscia 100, 200, 300 kb/s czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]57 kbs max

----------------------------------------------------

Kiedys kumpel dzielil wszystko przez 8, ale sam nie wiedzial dlaczego.

512/8

128/8 itd

512 kilobitów na sekunde po podzieleniu liczby kilobitów przez 8 masz liczbe kilobajtów na sekunde kminisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie powinno byc 64kb/s ale w praktyce jest 50-55kb, oczywiscie jeżeli jest w miare dobry serwer .

teoretycznie powinno sie czytac posty innych, a potem zglebic wiedze na ten temat zanim sie cos chlapnie

teoretycznie w adslu powinno wychodzic 56,8 i tyle wychodzi

nie wszystkie bity sa uzywane do transmisji danych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi