ZachariaszPL Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia Witam. Zamierzam kupić kartę graficzną, ale zastanawiam się jaką wybrać. Różnica w cenie między 4080S a 7900XTX to jedynie złotówka (AMP Airo vs Nitro+) Gram w różne gry, ale zależy mi na jak największej ilości FPS + streaming na tej samej jednostce. Przyszedł czas na wymianę karty i nie korzystam w zasadzie z RT albo praktycznie wcale. Jedynie może w grach singleplayer a gram 90% czasu w multi. 7950X3D + 64 GB 6000 MHz + 1200W zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia (edytowane) 4080s.. Edytowane 14 Sierpnia przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZachariaszPL Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 6 minut temu, NostradamuSek napisał(a): 4800s.. Ok i co konkretnie ma mnie przekonać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 1 godzinę temu, ZachariaszPL napisał(a): co konkretnie ma mnie przekonać? np to 4.00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia Wydajnościowo to są zbliżone karty, 7900 XTX ciągnie więcej prądu, jest też cieplejszy. Przy takiej kwocie szedłbym w zielonych, dobre modele 4080S można dostać poniżej 5K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZachariaszPL Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 1 minutę temu, Dikson napisał(a): Wydajnościowo to są zbliżone karty, 7900 XTX ciągnie więcej prądu, jest też cieplejszy. Przy takiej kwocie szedłbym w zielonych, dobre modele 4080S można dostać poniżej 5K. No ja bym planował brać Zotaca Extreme Airo. Jednak nie wiem czy nie pójść w więcej pamięci bo jak pisałem RT w zasadzie w ogóle bym nie włączał. Prąd to żaden wyznacznik dla mnie bo jeśli kupuję topke to liczę się z tym, że to ciągnie prądu. Jedynie najważniejsza jest dla mnie wydajność czysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 7 minut temu, ZachariaszPL napisał(a): No ja bym planował brać Zotaca Extreme Airo To sprawdz kulture pracy tej karty w stosunku do innych tj decybele nie rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia Najgłośniejsza 4080 Super, powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...