Skocz do zawartości
Wiki80

Moderniczacja

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Minęło 5 lat od kiedy syn dostał komputer na komunię no i zaczyna się rozmowa w stylu może coś byśmy zmienili😀.Z racji tego, że przez te 5lat miałem spokój to przestałem śledzić sprzęt. Przychodzę o radę co i jak kupić,zostawić. Obecnie komp śmiga na ryzen 1600 af,tu myślałem o przeskoki na 5600. Później w kolejce do wymiany raczej  będzie karta graf. Gtx 1660 super, ramy to G.Skill Aegis DDR4 16GB (2x8GB)3000MHz CL16 XMP2.Dyski są są wystarczające.Co polecacie koszt im taniej tym lepiej 🤣 myślę że 2k wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to styknie, ale jak zdecydujesz się na topowe GPU to daj znać :P, wtedy przyszłościowo, już warto zaopatrzyć się w coś  750-1000W z certyfikatem gold i ATX 3.0

Obecnie procek Ryzen 5700x3d będzie dla ciebie ostatnim na tą płytę i powinien dać radę obsłużyć topowe karty, szczególnie w wyższej rozdzielczości 1440p w górę. Nie wiem, w co syn gra, ile hz ma monitor itd... Przez UE5, RT,PT AMD niestety tutaj jest słabe lub trzeba to wyłączyć, jak da się, więc nowe gry mogą być denerwujące. Z drugiej strony, żeby to w miarę dobrze chodziło to trza kupić RTX 4070 w górę.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi