First Ever Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Przeglądam dzisiejsze newsy i widzę następujące zdjęcie - które nie ma sensu. Cytat Zobaczcie jak mało miejsca pozostawiono na poruszanie myszką... Ten cały "idioto-koncept" stawiania budy na małych biurkach i wpatrywaniu się w LEDy od wentylatorów uważam za nieporozumienie. Dodatkowo masa wentylatorów i pompa od AIO na wysokości głowy, hałas tylko pogorszy nam komfort pracy. Może taki układ wygląda bajerancko, gdy ktoś streamuje w necie, ale uważam że do normalnego użytkowania się to nie nadaje. PLUSY POSIADANIA PC PRZY MONITORZE wygląda efektownie łatwy dostęp do większości portów w PC mniej się kurzy niż postawiony na podłodze szybciej można zaobserwować jakieś problemy LED-y mogą zastąpić lampkę? MINUSY POSIADANIA PC PRZY MONITORZE znaczące ograniczona przestrzeń na biurku dużo większy hałas z blisko znajdującego się PC zazwyczaj dużo mniej miejsca dla myszy i problem z wycentrowaniem klawiatury LED-y mogę rozpraszać i psuć doznania podczas oglądania filmów A teraz mój koncept, który używam od ponad roku i sprawdza się idealnie w ograniczonej przestrzeni. Użyte przezemnie biurko FLEXI ma wymiary tylko 120x60 cm! PLUSY niemal nieograniczone miejsce na biurku kompletna cisza pociągnięcie kabla USB 3.2 Gen 2 10Gbps do huba w monitorze dodatkowe porty do ładowania w biurku MINUSY luźny pęk kabli ze względu na ruchomą wysokość biurka konieczność dodania bezprzewodowego przycisku power/reset (w sumie to feature, bo można obsługiwać przez Google Home). ze względu na degradację sygnału max. odległość od komputera to około 4m (obecnie DP działa przy 4K@138Hz) Napiszcie jak to wygląda u was... PC standardowo na biurku PC pod biurkiem PC odsunięty od biurka PC całkowicie zabudowany PC zamontowany za monitorem PC na ścianie Streamuję z innego PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września 20 minut temu, First Ever napisał(a): Ten cały "idioto-koncept" stawiania budy na małych biurkach Na pewno przeszkadza.Co do aio dobrze ze na góre a nie bryza twarz xD 22 minuty temu, First Ever napisał(a): A teraz mój koncept, mam wrażenie ze bedziesz miał karnet u okulisty xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września (edytowane) 27 minut temu, karro napisał: Na pewno przeszkadza.Co do aio dobrze ze na góre a nie bryza twarz xD mam wrażenie ze bedziesz miał karnet u okulisty xD Oczy mam w odległości 100 cm od monitora. Skalowanie pulpit 100%, a wielkość pikseli wychodzi jak na 24-calówce w 1080p. Poza tym ludzie stawiają 2 a nawet 3 monitory obok siebie i nie znaczy to, że są bardziej oddaleni. Edytowane 17 Września przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...