ocokaman69 Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 (edytowane) Witam. Po dłuższym czasie postanowiłem wrócić do tej gry, poszła aktualizacja i w ustawieniach video moim oczom ukazała się opcja FRS3 wraz z generatorem klatek (a może był od samego początku?). Jednak mimo włączenia FSR3 opcję generowania klatek mam nieaktywną i domyślnie wyłączoną. Kartę mam leciwą ( GTX 1080 ), ale w takiej grze jak Ghost of Tsushima FSR3 wraz z generatorem klatek działa bardzo dobrze. Gra graficznie bardzo wymagająca więc przydałoby się parę klatek więcej. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tym temacie? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Edytowane 24 Września 2024 przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 Ubisoft mmm...jak wylaczysz telemetryke w windowsie to bedziesz mial np engineRule i wylaczy Ci gre po 10s(beznadziejne to jest po prostu)<-> Taka ciekawostka. Jeżeli chodzi natomiast o frame generation, moze byc to spowodowane np. przez HDR. W cyberpunku dla przykadlu sRGB HDR mimo zaznaczenie FG na nV nie załącza FG. Tam sa 2 do wyboru i te drugie HDR działa z FG. Moze to byc rowniez spowodowane synchronizacja pionowa, jezeli np w sterowniku wymusisz. Najlepiej dac force off i sprawdzic czy dziala. Mozna rowniez sprobowac z inna wersja sterownikow, to tez ma spore znaczenie szczegolnie przy starszych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 24 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2024 (edytowane) Dzięki za odp. Nie wiem czy dobrze rozumiem...mój monitor nie obsługuje HDR więc jest nie aktywne. "Force" na off która to jest opcja? Synchronizację pionową ma wyłączoną w ustawieniach gry. Sterownik mam najnowszy...mogę spróbować zainstalować starszy. W opcjach graficznych próbowałem różnych kombinacji i nic to nie dało. Edytowane 24 Września 2024 przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2024 Problem rozwiązany. Trzeba edytować plik konfiguracyjny w grze. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2024 W wukong też juz nie ma generatora klatek,teraz jest w menu amd,zeby nie mozna było sobie porównać xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...