lothar345 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Witam Mam ww Solteka + twinmos 2x26MB 333.Procek idzie mi na 10*227. Wszystko jest stabilne do momentu kiedy kompa wypne z sieci. Nie wylacze przyciskiem ale odepne z gniazdka zasilania. Potem juz nie moge kompa odpalic musze resetowac bios i ustawiac wszystko od nowa. Ktos moze mi pomoc i powiedziec jak moge ustawic parametry zebym mogl odpalac kompa po odlaceniu zasilania? Dodam ze problem przy ustawieniach 200*11 nie wystepuje. Pozdrawiam, Artur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Witam Mam ww Solteka + twinmos 2x26MB 333.Procek idzie mi na 10*227. Wszystko jest stabilne do momentu kiedy kompa wypne z sieci. Nie wylacze przyciskiem ale odepne z gniazdka zasilania. Potem juz nie moge kompa odpalic musze resetowac bios i ustawiac wszystko od nowa. Ktos moze mi pomoc i powiedziec jak moge ustawic parametry zebym mogl odpalac kompa po odlaceniu zasilania? Dodam ze problem przy ustawieniach 200*11 nie wystepuje. Pozdrawiam, Artur Raczje nic już nie zrobisz. Miałem podobnie. Będziesz musiał za każym razem po uruchomieniu kompa wchodzić do biosu i zapisywać ustawienia. Ja zauważyłem, że to jest zależne(przynajmniej u mnie) od egzemplarza procesora. Być może i twoja płyta główna dokłada tu swoje 3 grosze.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Tak, jest to przypadlosc tych Soltekow - taka cena za fsb o/c :wink: Problem ten wystepuje na wszystkich biosach - na niektorych sie uruchamia komputer, ale wyskakuje wtedy "Warning! CPU has been changed or overclock fail. Please re-enter CPU setting in CMOS setup and remember to save before quite". I zdaza sie to wlasnie przy fsb wyzszym niz gdzies 210-220. Co do teorii Michnika ze jest to zalezne od sztuki procesora - eeee tam... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Tak, jest to przypadlosc tych Soltekow - taka cena za fsb o/c :wink: Problem ten wystepuje na wszystkich biosach - na niektorych sie uruchamia komputer, ale wyskakuje wtedy "Warning! CPU has been changed or overclock fail. Please re-enter CPU setting in CMOS setup and remember to save before quite". I zdaza sie to wlasnie przy fsb wyzszym niz gdzies 210-220. Co do teorii Michnika ze jest to zalezne od sztuki procesora - eeee tam... :wink: Miałem kiedyś 3 Bartonki. Wkładam jednego ustawienia na 200MHz- nie wstaje. Wkładam drugiego wstaje na dokładnie tych samych ustawieniach. Wkładam spowrotem poprzedniego - nie wstaje. No to wkładam trzeciego i też nie wstaje. Mam teraz kolejnego i ten właśnie wstaje na 200MHz. Więc przynajmniej u mnie tak sie to dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...