Caleb Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu BIOS najnowszy? Jaki masz CPU> Pamięci w slotach 2 i 4? Jaki to model RAM? BOOST CPU i Gaming Mode wyłącz na poczatek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Tak wczoraj zainstalowałem najowszy bios. Cpu 9800x3d Tak pamięć w slotach 2 i4 GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER Dodam że przeprowadziłem stres testy cpu i pamięci ram i zero błędów temperatury ok 10 minut temu, Caleb napisał(a): BIOS najnowszy? Jaki masz CPU> Pamięci w slotach 2 i 4? Jaki to model RAM? BOOST CPU i Gaming Mode wyłącz na poczatek. Po wyłączeniu boost cpu, profilui expo i gaming mode, pokazuje błąd : 34 CPU post-memory initialization. Application Processor(s) (AP) initialization Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu A jak wszystko puścisz na DEF? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu 5 minut temu, Caleb napisał(a): A jak wszystko puścisz na DEF? po ustawieniu Biosu na def, dalej pokazuje błąd "34 CPU post-memory initialization. Application Processor(s) (AP) initialization" w Internecie piszą że to prawdopodobnie problem z zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Kod wyraźnie wskazuje na problem inicjalizacji RAM, nie bardzo widzę przestrzeń, aby miał tu coś do gadania zasilacz. Sprawdź z RAM w jednym slocie 2 albo 4. Na pewno masz wszystkie PINY w Sockecie proste? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 21 minut temu, Caleb napisał(a): Kod wyraźnie wskazuje na problem inicjalizacji RAM, nie bardzo widzę przestrzeń, aby miał tu coś do gadania zasilacz. Sprawdź z RAM w jednym slocie 2 albo 4. Na pewno masz wszystkie PINY w Sockecie proste? nie jestem ekspertem ale wygląda na to że wszystkie piny są. Musze kupić nowe ramy ?> Jak chcesz mogę zrobić zdjęcia? Edytowane 8 godzin temu przez Darth Revan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu W pojedynczym slocie RAM 2 / 4 także wyrzuca błąd 34/36/37? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, Caleb napisał(a): W pojedynczym slocie RAM 2 / 4 także wyrzuca błąd 34/36/37? Zostawiłem jedną kość w sloci ram 2 i dalej są błędy Jeszcze raz sprawdziłem dokładnie i wszystkie piny w slotach ram są Edytowane 8 godzin temu przez Darth Revan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Witam najprawdopodobniej twój PC jest pod wpływem ciemnej strony mocy ,ale jak przejdziesz na jasna stronę to może mu sie polepszy xD 1 godzinę temu, Darth Revan napisał(a): Jeszcze raz sprawdziłem dokładnie i wszystkie piny w slotach ram są wisz aby uszkodzić pini na pamięci to już trzeba sie postarać , ale za to piny w sokecie czyli gnieździe procesora , i patrząc na ilość wątków na forum, i jak zazwyczaj ktoś nie obeznany z tematem np. pierwszy raz składa sam, to ilość takich przypadków, pogiętych pinów tylko przybywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Dziwny przypadek, pożegluj jeszcze modułami 1 i 2 w slotach 2 i 4, jak każdy z każdym nie zagra, to coś jest uwalone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Witam najprawdopodobniej twój PC jest pod wpływem ciemnej strony mocy ,ale jak przejdziesz na jasna stronę to może mu sie polepszy xD wisz aby uszkodzić pini na pamięci to już trzeba sie postarać , ale za to piny w sokecie czyli gnieździe procesora , i patrząc na ilość wątków na forum, i jak zazwyczaj ktoś nie obeznany z tematem np. pierwszy raz składa sam, to ilość takich przypadków, pogiętych pinów tylko przybywa... To podstawka amd5, jak bym pogiął piny nie był bym wstanie odpalić systemu z tego co wiem. 1 godzinę temu, Caleb napisał(a): Dziwny przypadek, pożegluj jeszcze modułami 1 i 2 w slotach 2 i 4, jak każdy z każdym nie zagra, to coś jest uwalone. Próbowałem tak robić i niestety ten sam błąd. Czytając forum MSI natknałem się że najczęściej jest to powodowane przez "zasilacz" Wczoraj zmieniłem obudowę na większą, oraz inne chłodzenie. Ale procesor nie ruszałem a więc jest niemożliwe abym uszkodził piny na cpu. Dodałem customowe przedłużacze na kable zasilania może to coś z tym. Najdziwniejsze jest to że odpalam stest testy i wszystko normlanie chodzi. Edytowane 4 godziny temu przez Darth Revan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 13 minut temu, Darth Revan napisał(a): Najdziwniejsze jest to że odpalam stest testy i wszystko normlanie chodzi. Zaraz - odpalasz stress testy, ale z postów wynikało, że Error 34 na POST CODE uniemożliwia Ci wejście do systemu? W takim razie czy Winda wstaje, robisz testy i działa, czy na jakim etapie jest to problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 9 minutes ago, Darth Revan said: To podstawka amd5, jak bym pogiął piny nie był bym wstanie odpalić systemu z tego co wiem. Próbowałem tak robić i niestety ten sam błąd. Czytając forum MSI natknałem się że najczęściej jest to powodowane przez "zasilacz" Wczoraj zmieniłem obudowę na większą i dodałem customowe przedłużacze na kable zasilania może to coś z tym. Najdziwniejsze jest to że odpalam stest testy i wszystko normlanie chodzi. Jak masz kilka pinow pogietych to wlasnie tak bedzie Ci wyswietlalo, ze ram jest nie tak - niektore piny odpowiadaja za komunikacje cpu z ramem, sa z tego co pamietam w lewej 1/4tej dolnej socetu. Jak masz naprawde "kilka" 1, 2, 3 wygiete to wejdzie Ci do systemu. Jak bys mial za slaby zasilacz to by Ci sie resetowal komputer w momencie jakby mu brakowalo powera. Nie wiem, pokombinuj jeszcze troche - jak nic nie pomoze to stawialbym na socet. Ja sam w tamtym roku 2 razy wymienialem plyte wlasnie przez wygiete piny, az sie boje otwierac jak bede zmienial w styczniu na 9950x3d, ale mam druga plyte w zapasie to najwyzej ta co teraz uzywam znowu wysle do producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Teraz, Caleb napisał(a): Zaraz - odpalasz stress testy, ale z postów wynikało, że Error 34 na POST CODE uniemożliwia Ci wejście do systemu? W takim razie czy Winda wstaje, robisz testy i działa, czy na jakim etapie jest to problem? Sorry może zamieszałem opowiem od początku. Wczoraj zmieniłem odbudowę i chłodzenie wodne( nie ruszałem, nie wyjmowałem cpu). Dodałem customowe kable do zasilacza, jak przedłużenie. Komputer odpala system, odpalam stres testy na cpu i ram i wszystko chodzi zero błędów. Jak gram żadnych blue scr'nów. Tylko na wyświetlaczu płyty głównej pojawia się błąd nr 37 w chwili obecnej. Mimo to komputer chodzi jak marzenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 3 minutes ago, Darth Revan said: Sorry może zamieszałem opowiem od początku. Wczoraj zmieniłem odbudowę i chłodzenie wodne( nie ruszałem, nie wyjmowałem cpu). Dodałem customowe kable do zasilacza, jak przedłużenie. Komputer odpala system, odpalam stres testy na cpu i ram i wszystko chodzi zero błędów. Jak gram żadnych blue scr'nów. Tylko na wyświetlaczu płyty głównej pojawia się błąd nr 37 w chwili obecnej. Mimo to komputer chodzi jak marzenie . Dziwne, nie dokreciles za mocno tego chlodzenia? Rok temu tez ludzie przez to narzekali na bledy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, VonV3in napisał(a): Dziwne, nie dokreciles za mocno tego chlodzenia? Rok temu tez ludzie przez to narzekali na bledy Mam dodatkowo thermal grizzly am5 contact sealing frame i jedynie bałem się że za słabo dokręciłem. Szkoda że nie ma momentu dokręcającego określonego do chłodzenia aio 😛 A co polecasz w tym momencie zrobić na moim miejscu ? Edytowane 4 godziny temu przez Darth Revan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Dac mu tydzien zeby pochodzil i jak nic nie bedzie sie sypac to faktycznie sprobowac dac mu inny zasilacz. Nie mam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Teraz, VonV3in napisał(a): Dac mu tydzien zeby pochodzil i jak nic nie bedzie sie sypac to faktycznie sprobowac dac mu inny zasilacz. Nie mam pojecia Robiłem ponad godzine na stress teście i nic ;/ Znając życie jak oddam na gwarancje to będzie moja wina. Mimo że natknąłem się na wiele zdjęć gdzie duże sklepy wysyłają nowe cpu z pogiętymi pinami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 1 minute ago, Darth Revan said: Znając życie jak oddam na gwarancje to będzie moja wina. To na pewno ale olej te stres testy pokorzystaj sobie tak jakby tego bledu w ogole nie bylo z tydzien dwa i zobaczysz ja ogolnie nie chce robic z igly widly bo moze to nie wina socetu, ale sa tez takie piny puste jak masz szczescie i wygieles puste piny to bedzie Ci wyswietlal blad ale nigdy nie doswiadczysz jakiejkolwiek usterki tym spowodowanej. Do nastepnej zmiany cpu bedziesz sobie mogl korzystac, szczerze to nawet jakbys zmienil cpu i mial szczescie (znowu) to bys znowu nie musial wymianiac plyty i znowu by Ci sie wyswietlal ten sam blad. Takze mowie olej sprawę. Jak nie zapomne albo jak sam znajdziesz to jest taka mapka socetu am5 ktory pin za co odpowiada, jak nie zapomnę to potem ja wrzucę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, VonV3in napisał(a): To na pewno ale olej te stres testy pokorzystaj sobie tak jakby tego bledu w ogole nie bylo z tydzien dwa i zobaczysz ja ogolnie nie chce robic z igly widly bo moze to nie wina socetu, ale sa tez takie piny puste jak masz szczescie i wygieles puste piny to bedzie Ci wyswietlal blad ale nigdy nie doswiadczysz jakiejkolwiek usterki tym spowodowanej. Do nastepnej zmiany cpu bedziesz sobie mogl korzystac, szczerze to nawet jakbys zmienil cpu i mial szczescie (znowu) to bys znowu nie musial wymianiac plyty i znowu by Ci sie wyswietlal ten sam blad. Takze mowie olej sprawę. Jak nie zapomne albo jak sam znajdziesz to jest taka mapka socetu am5 ktory pin za co odpowiada, jak nie zapomnę to potem ja wrzucę Mam tą mapę ale raczej nic mi nie mówi. Wcześniej pisałeś ze miałeś problem z dwoma płytami z wygiętymi pinami, dałeś płytę na gwarancję czy jak się to skończyło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu 16 minut temu, Darth Revan napisał(a): Komputer odpala system, odpalam stres testy na cpu i ram i wszystko chodzi zero błędów. Jak gram żadnych blue scr'nów. Tylko na wyświetlaczu płyty głównej pojawia się błąd nr 37 w chwili obecnej. Mimo to komputer chodzi jak marzenie . jak już wcześniej pisałem jesteś pod wpływem ciemnej strony mocy... szukasz problemu tam gdzie go nie ma takie pytanie po co jest wyświetlacz kodów i jaka pełni funkcje ? , wyświetla kod tylko jak jest problem, według twojej interpretacji czy pełni tez inna funkcje ? np. aktualny stan pracy płyty głównej ... https://gzhls.at/blob/ldb/e/d/f/6/9860de81b475a4afa3d09e66e2faec1fe560.pdf od strony 60. nagraj sobie filmik fajfonem i później puść go sobie w zwolnionym tempie to zobaczysz ze będzie tam więcej pozycji, niż tylko 36 i 37 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mr.T... napisał(a): jak już wcześniej pisałem jesteś pod wpływem ciemnej strony mocy... szukasz problemu tam gdzie go nie ma takie pytanie po co jest wyświetlacz kodów i jaka pełni funkcje ? , wyświetla kod tylko jak jest problem, według twojej interpretacji czy pełni tez inna funkcje ? np. aktualny stan pracy płyty głównej ... https://gzhls.at/blob/ldb/e/d/f/6/9860de81b475a4afa3d09e66e2faec1fe560.pdf od strony 60. nagraj sobie filmik fajfonem i później puść go sobie w zwolnionym tempie to zobaczysz ze będzie tam więcej pozycji, niż tylko 36 i 37 ... Muszę przyznać rację, jak by tego wyświetlacza nie było żył bym nieświadomie i cieszył się maszyną. A tak szukam sam sobie problemu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonV3in Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Ja sie nie chce wypowiadac bo sa madrzejsi ode mnie na tym forum, ale: Kupilem w morele przyslali mi po zwrocie z pogietymi pinami, sprawdzilem to jakies 4-5 miesiecy po zakupie i plyty mi juz nie przyjeli - to byla jedna druga kupilem w mniejszym sklepie ale dotknelem socetu i podobna sytuacja zalozylem procek sprobowalem odpalic pokazywalo mi problem ramu- sciagnelem procek okazalo sie ze wygiete piny. Musialem odsylac dwie plyty do serwisu w holandii jakos 350zl placilem za wymiane socetu jednej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Darth Revan napisał(a): Muszę przyznać rację, jak by tego wyświetlacza nie było żył bym nieświadomie i cieszył się maszyną. A tak szukam sam sobie problemu ;/ elo nikt nie pojawia sie na świecie z pakietem wiedzy, (my przecie nie osy ) , może jak Elon wypuści nowsza wersje neuralink 2.0 to będziemy pozyskiwać wiedze i zdolności jak Neo w Matrixie. (ale to tylko dla bogatych... ) kiedyś zostałem zapytany dlaczego świeci sie, lub mruga czerwona dioda na obudowie kompiutera , mowie że to sygnalizacja pracy dysku , a bo pytająca sie osoba myślała ze to komputer zgłasza ostrzeżenie o nie prawidłowej pracy , dla mnie Twój przypadek wydala podobnie, a to dlatego że najprawdopodobniej jesteś po wymazywaniu pamięci, i stąd twoje dmuchanie na zimne, a jak teraz układają twoje relacje z Malakiem ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, Mr.T... napisał(a): elo nikt nie pojawia sie na świecie z pakietem wiedzy, (my przecie nie osy ) , może jak Elon wypuści nowsza wersje neuralink 2.0 to będziemy pozyskiwać wiedze i zdolności jak Neo w Matrixie. (ale to tylko dla bogatych... ) kiedyś zostałem zapytany dlaczego świeci sie, lub mruga czerwona dioda na obudowie kompiutera , mowie że to sygnalizacja pracy dysku , a bo pytająca sie osoba myślała ze to komputer zgłasza ostrzeżenie o nie prawidłowej pracy , dla mnie Twój przypadek wydala podobnie, a to dlatego że najprawdopodobniej jesteś po wymazywaniu pamięci, i stąd twoje dmuchanie na zimne, a jak teraz układają twoje relacje z Malakiem ? xD relacje są skomplikowane XD O dziwo jak grałem 2h dla testu to świecił się nr 42 którego nie ma nawet w instrukcji jako błąd XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor0000 Opublikowano 16 minut temu Zgłoś Opublikowano 16 minut temu (edytowane) Specjalnie się zarejestrowałem po upadku lolka, ale może być tak jak czytałem w komentarzach sklepów x870e elite, że na tym wyświetlaczu jakiś spam się pojawia , którego nie ma w instrukcji. Sam się dowiem jutro albo pojutrze czy na ice to jest , ale nie było tego modelu w komentarzach. Dobra nie doczytałem posta na poprzedniej stronie, rozwiązał problem Edytowane 7 minut temu przez kaczor0000 dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...