nieżywy_matrix Opublikowano 18 Listopada Zgłoś Opublikowano 18 Listopada Cześć, Myślę nad zakupem zestawy do grafiki, Photoshop, corona, 3ds max, Corel itp. Wymagania to duży dysk, 2 lub najlepiej 4tb, dużo RAMu (najchętniej 128gb). Co do platformy to widziałem że i9 lepiej sobie radzi od AMD więc chyba Intel? No i oczywiście z kartą graficzną Budżet 13k ale jak trzeba to mogę coś dołożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 19 Listopada Zgłoś Opublikowano 19 Listopada Nowe Intele to padaka. Zostaje Ci jak juz 14900K albo 9950X. To praktycznie ta sama wydajność w Coronie więc raczej brałbym AMD z racji lepszej przyszłości jeszcze na AM5 choć wątpię żebyś zmieniał tutaj jeszcze procka za jakiś czas. Przy 128Gb czyli przy 4 kościach licz się z niższymi taktowaniami, lepiej chyba będzie dać 2x48GB. Jak lecisz w Coronie to też nie ma potrzeby mocnego pompowania GPU, chyba że coś dojdzie na v-ray GPU, RT, Optix, CUDA, Cycles itp. Za równe 13k masz https://proline.pl/koszyk/0135f150 9950X, 2x SSD, RTX 4070 Ti Super, 96GB DDR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...