Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 12:37 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:37 22 godziny temu, seeba1910 napisał: Możliwe. Tym bardziej, że jest mało gier które potrafią optymalnie wykorzystać 16 wątków. Ale z drugiej strony 8700 ma wyższe taktowanie bazowe o 500 Mhz od 7500f 7500f ustawiasz na sztywno na 5GHz. U mnie na 1,1 V śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquaris Opublikowano Poniedziałek o 14:21 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:21 (edytowane) Jesteśmy na finiszu i dzisiaj chyba już dam radę złożyć zamówienia w sklepach. Zamieniłem zasilacz, ramy i cooler na te, które podałeś wyżej. Co do płyty, to chciałem bez wifi, bo już wszystko w domu poza lodówką ma wifi, a i tak komputer będzie pod kabel. Widzę, że wszystkie mają WiFi, a za to się chyba dodatkowo dopłaca? W ogóle powinienem zacząć od tego dlaczego chcę złożyć komputer. Kupiłem tego laptopa: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/msi-laptop-stealth-stu-14-u7-32-1tb-4060-w11.bhtml Jakość obrazu powala, ale problemy zaczynają się, gdy gram, bo laptop wyłącza się po kilku minutach grania. Zdiagnozowałem problem i wszystko to z powodu wysokiej temperatury procesora. Aby tego uniknąć muszę ustawiać moc procesora na 99%. Mogę wtedy grać, ale w niektórych grach okazjonalnie pojawiają się lagi, choćby w WoWie przy dużych skupiskach graczy. Zakładam, że nic z tym nie mogę zrobić, bo to wada produkcyjna laptopa? Ale może wyprowadzicie mnie z błędu. Mój poprzedni laptop gamingowy też był od MSI i nie miał takich problemów, ale on miał 15 cali, więc może poświęcili więcej miejsca na odprowadzanie ciepła. Edytowane Poniedziałek o 14:23 przez Aquaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Poniedziałek o 14:52 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:52 28 minut temu, Aquaris napisał: mają WiFi nie musisz mieć włączone 29 minut temu, Aquaris napisał: Kupiłem tego laptopa za 10k z 4060 :S 30 minut temu, Aquaris napisał: moc procesora na 99 pomoże ci undervolting procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquaris Opublikowano Poniedziałek o 14:54 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:54 Teraz, axsin302 napisał: za 10k z 4060 :S pomoże ci undervolting procesora Nie znałem wcześniej tego forum, to nie było kogo zapytać. Dzięki za tip z undervoltingiem. Spróbuję. 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Wtorek o 12:36 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:36 W dniu 24.11.2024 o 15:12, seeba1910 napisał: Ale z drugiej strony 8700 ma wyższe taktowanie bazowe o 500 Mhz od 7500f 100MHz na jednym i 200MHz na wszystkich, nie wiem skąd wziąłeś 500MHz, zobacz jak w samym CS2 odstaje od Ryzena 7700 Zainteresowany to ma kompletnie w [gluteus maximus] co mu się pisze i doradza dlatego szkoda się produkować dla takich osób. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITISERWIS Opublikowano wczoraj o 20:42 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:42 Dikson dziekuje za rzetelne rady Zastabnawiam sie nad tymi płytkami dla mnie niewielka różnica w cenie https://proline.pl/?fn=porownaj-add&kod=0000007499 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...