buzk4 Opublikowano 13 Grudnia Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia Hej. Chcę grać na pc podłączonym pod TV ( Samsung 77" s95d) w 4k i grywalnym fps. Jaki plan/zastosowanie? Głównie Path of Exile 2 na TV z kontrolerem w ręku, oraz Pubg ale to już na monitorze. Pc będzie max 10m od TV, więc potrzebny jakiś chyba dobry kabel HDMI. Aktualnie posiadam Ryzen 5 5600 na B450M w jakiejś mini obudowie. Planowałem zostawić procesor i wziąć zasilacz 850w + 4070Super i grać na monitorze, ale aktualnie gram na konsolach i chyba nie dam rady przestawić się na granie przy biurku. Dlatego pomysł, aby PoE2 ogrywać na TV z kontrolerem (niestety performance poe2 na ps5 mnie nie satysfakcjonuje). Jakiej GPU potrzebuję do gry w 4k w tą grę? Nie zależy mi na RT i jakiś dodatkowych efektach. Płynność ponad wszystko. Cały upgradę chciałem rozbić na 2 etapy. Najpierw wymienić gpu, zasilacz i mobo a za pół roku całą resztę ( AM4 ) Budżet? Zobaczymy, to jest na razie plan i nie wiem przecież jeszcze co za podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 13 Grudnia Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia Za 2000 euro masz taki set https://proline.pl/koszyk/2d3590c1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buzk4 Opublikowano 13 Grudnia Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia (edytowane) 9 godzin temu, Dikson napisał(a): Za 2000 euro masz taki set https://proline.pl/koszyk/2d3590c1 Te wentylatory 120mm 5szt to na przód obudowy 3szt i 2 na górę? I czy ma sens zostanie na AM4? Z ryzen7 ten z x3D Edytowane 13 Grudnia przez buzk4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia AM4 nie ma sensu kompletnie żadnego, 5700X 3D to 930-1000 zł, gdzie za tysiaka masz Ryzena 7700 na świeżej platformie ze wsparciem do 2027 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buzk4 Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 9 godzin temu, Dikson napisał(a): AM4 nie ma sensu kompletnie żadnego, 5700X 3D to 930-1000 zł, gdzie za tysiaka masz Ryzena 7700 na świeżej platformie ze wsparciem do 2027 roku. Wziąłem obudowę be quiet! Pure Base 5000DX Chłodzenie procesora be quiet! Pure rock 2 Gpu 4080 super od PNY (PNY Geforce RTX 4080 SUPER 16GB VERTO Triple Fan Overclocked) Nie mieszkam w Polsce a jedyny sklep nie miał konkretnie tego co podałeś. Zależy mi na kulturze pracy i czy te wszystkie wiatraki co wymieniłem ciche są? O PNY na reddicie wyczytałem że ciche i chłodzenie dobre, natomiast gdzie indziej, że problematyczna jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buzk4 Opublikowano Niedziela o 09:13 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 09:13 Kupiłem 4070Ti super oraz zasilacz 850MSI. Wsadziłem to do mATX z asrock b450m pro 3000mhz ram i ryzen 5 5600. W grach mam dosyć wysoki fps, natomiast w miastach, podczas stelrzelania fps spada i zacina/warpi. Czy może to być wina ram że za mało? Włączyłem potrójne bufforowanie i pomogło znacznie, lw nadal to troche irytujące. Gram w 2550x1440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...