Skocz do zawartości
Fornal

Problem z G-Sync na AOC Agon PRO AG276QZD2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

jakiego sprzętu dotyczy problem, np. monitor jest połączony z karta graficzna ?, może ktoś ma podobny sprzęt i będzie mógł Tobie szybko pomóc  , czy problem jest podczas wyświetlania pulpitu czy dotyczy jakiejś konkretnej gry , lub sprawdziłeś na kilku tytułach i wszędzie jest tak samo ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Mr.T... napisał(a):

Witam 

jakiego sprzętu dotyczy problem, np. monitor jest połączony z karta graficzna ?, może ktoś ma podobny sprzęt i będzie mógł Tobie szybko pomóc  , czy problem jest podczas wyświetlania pulpitu czy dotyczy jakiejś konkretnej gry , lub sprawdziłeś na kilku tytułach i wszędzie jest tak samo ? 

Problem dotyczy monitora aoc agon pro ag276qzd2 (nie ma on g-sync tylko adaptive-sync, ale wyświetla się jako g-sync compatible)a karta graficzna do której jest podpięty to rtx 4070 ti super. Problem występuje tylko w jednej grze w innych tytułach ten problem nie występuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QD-OLED to obraz powinien być taki nie najgorszy , swoja droga fajnie ze można już zakupić taki monitor w okolicach poniżej 3 tys. 

czy mógł byś zamieścić jakiś zrzut pulpitu lub forteczkę podczas np. migotania tekstur na obiektach ? 

ja mam całkiem inny monitor i tez nie mam wsparcia dla - g sync compatible , czasami wystarczy zmienić metodę antyaliasingu aby generowany obraz był ok.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Mr.T... napisał(a):

QD-OLED to obraz powinien być taki nie najgorszy , swoja droga fajnie ze można już zakupić taki monitor w okolicach poniżej 3 tys. 

czy mógł byś zamieścić jakiś zrzut pulpitu lub forteczkę podczas np. migotania tekstur na obiektach ? 

ja mam całkiem inny monitor i tez nie mam wsparcia dla - g sync compatible , czasami wystarczy zmienić metodę antyaliasingu aby generowany obraz był ok.  

Godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

UBWitam 

jakiego sprzędotyczy problem, np. monitor jest połączony z karta graficzna ?, może ktoś ma podobny sprzęt i będzie mógł Tobie szybko pomóc  , czy problem jest podczas wyświetlania pulpitu czy dotyczy jakiejś konkretnej gry , lub sprawdziłeś na kilku tytułach i wszędzie jest tak samo ? 

Nie mógłbym bo ten tearing pojawia się tylko przez chwilę a problem dotyczy tylko gry Minecraft 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi