Piotr Mac Opublikowano Wtorek o 11:43 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:43 Cześć, mam pytanie odnośnie mojego komputera, jeżeli odpalam grę fortnite to bardzo się zacina, na wyspie startowej potrafię mieć nawet 3fps, w innych grach wydajność jest nieco lepsza np. w cs2 mam 144fps ale z dużymi spadkami. Posiadam komputer Dell precision 3630, jego wyposażenie: - i7 8700k, nowa dokupiona karta graficzna rx6600, pamięć ram 16gb, dysk SSD Temperatura procesora i karty jest w porządku i się utrzymuje ale zużycie procesora w fortnite to ponad 90% a karty graficznej od 50% do 60% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Wtorek o 14:24 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:24 (edytowane) Napisałeś, że temperatury są ok i stałe, ale ich nie podałeś... obciąż porządnie CPU np OCCT i podaj jaką osiągnął temperaturę. Obudowy stacji Della nie słyną z przewiewności. Do sprawdzenia są ustawienia BIOSu, czy Hyper Threating jest aktywny. Najnowsze stery chipsetu, ewentualna reinstalacja. Sprawdzić też można jak zachowa się CPU gdy wyłączysz Intel Turbo Boost w BIOSie, stacje Della mają czasem ciekawe problemy z turbo boost. Sprawdź sobie także generalną wydajność Twojego 8700k. Zrób testy w jakiś syntetykach, jak Cinebench, czy inne 3dMarki dla całego systemu i porównaj do podawanych wyników w necie dla tego procesora. Edytowane Wtorek o 14:39 przez pitol321 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Wtorek o 17:16 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 17:16 Witam np. ten tu to ? https://allegro.pl/oferta/zaawansowany-dell-3630-i7-8700k-32gb-nowy-1tb-ssd-nvme-gtx-1060-gamingowy-16842209315 "pitol321" ogólnie nakreślił temat, ja tylko dodam, jak ktoś w opisie napisał Gamingowy, to mógł by napisać do jakich gier to to sie nadaje xD pierwszy problem filmówek to , ubogi bios pozwalający na dostęp do skromnej ilości funkcji drugi to, często płyty główne firmówki maja inne złączą/wtyczki zasilania czy nawet podłączenie wtyczek USB itd. niż standardowe płyty ATX , padnie płyta lub zasilacz i trzeba kupić dokładnie to samo ale nie tak łatwo jest kupić na rynku wtórnym części do firmówek jakim programem sprawdzałeś temperatury cpu + gpu , suche testy na pulpicie czy podczas grania albo jakimś programem tupu OCCT ? i co to znaczy ze temperatury są w porządku ?, jak wsio było by w porządku to chyba nie zakładał byś tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...