Jagiel Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Trafiłem na beznadziejnego proca 2000+ AXDA2000DKT3C RIRGA 0233WPMW Na maxa kręci się na 1876Mhz. Stabilnie chodzi na 1833Mhz 1,7V. Temp idle: 32oC Temp stres: 35oC Średnie obroty wentylatora. Wszystko spoko, ale przy restarcie komp zdycha. Nic tylko czarny ekran. Musze wtedy wyłączyć napięcie i właczyć ponownie. Na standardowych ustawioniach nie ma problemu. Któś wie dlaczgo tak się dzieje?? :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Trafiłem na beznadziejnego proca 2000+ AXDA2000DKT3C RIRGA 0233WPMW Na maxa kręci się na 1876Mhz. Stabilnie chodzi na 1833Mhz 1,7V. Temp idle: 32oC Temp stres: 35oC Średnie obroty wentylatora. Wszystko spoko, ale przy restarcie komp zdycha. Nic tylko czarny ekran. Musze wtedy wyłączyć napięcie i właczyć ponownie. Na standardowych ustawioniach nie ma problemu. Któś wie dlaczgo tak się dzieje?? :x Bardzo ciekawe temperatury,czym go chłodzisz ciekłym azotem?? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 AXDA2000DKT3C RIRGA 0233WPMWA on nie jest z jadrem serii "A"? To by wszystko wyjasnialo. Od razu mowie, ze moge sie mylic. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagiel Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Z tymi temparaturami to ciezko bylo! Jak nakladalem na proca to mialem w zime 44-48 w wakacje jak sie went zakurzyl bylo 53-58. Wiec go wyczyscilem i nalozylem porzadnie cienka warstwe pasty (Thermopox 75AGS) na radiator i tak teraz mam az dziwne ale proc teraz chodzi stabilnie na 1833 a wtedy nie chcial :wink: Jest z serii A! i co to wyjaśnia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Z tymi temparaturami to ciezko bylo! Jak nakladalem na proca to mialem w zime 44-48 w wakacje jak sie went zakurzyl bylo 53-58. Wiec go wyczyscilem i nalozylem porzadnie cienka warstwe pasty (Thermopox 75AGS) na radiator i tak teraz mam az dziwne ale proc teraz chodzi stabilnie na 1833 a wtedy nie chcial :wink: Niewieże, na chłodzeniu radiatorkiem i wentylem nigdy niebedziesz miał tak niskich temperatur szczególnie ze jest lato i momentami w pokoju temp dochodzi do 28C a ty na procku masz 35-niemozliwe,płyta ci źle pokazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagiel Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Przed wyczyszczeniem jak dotykalem radiatora byl goracy nawet troche pazyl!!! Teraz ma jest tylko cieply!! Wiec chyba mozliwe sa te temp :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...