Skocz do zawartości
Nosa

Ocena czy bedzie ok komp około 5000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prosiłbym o ocenę złożonego zestawu do grania i mniej do projektowania cad - czy coś zmienić. 

Zależy mi na na dysku 2TB i myślę że na karcie 7800xt. Do składania sugerowałem się zestawami z lutego w proline, ale coś tam pozmieniałem. Najlepiej chłodzenie zwykłe powietrzem, obudowa bez podświetleń - taka żeby przynajmniej porty przednie podziałały przynajmniej rok... . Komp najlepiej z usługą składania, (pytanie czy dodawać opcję aktualizacji BIOSU - czy to ważne teraz).  Od 10 lat nie wymieniałem kompa, a wcześniej robiłem to co 3-4 lata i trochę wypadłem z tematu.

https://proline.pl/koszyk/668ce756

Zastanawiam się też nad zmniejszeniem sporo budżetu i kupienie coś z kartą intela B580. Prosiłbym o złożenie zestawu z tą kartą bo trochę brakuje na necie.

Przepraszam dodało mi dwa razy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja biosu zbędna, obudowę weź Z5 Mesh, Z3 Solid ma zabudowany front choć w testach między wersją mesh jest kilka stopni różnicy.

Zasilacz 10 zł drożej masz wersję GM z częściowo modularnym okablowaniem.

Zamiast Arc B580 lepiej weź 4060 https://proline.pl/gigabyte-geforce-rtx-4060-eagle-oc-8gb-gddr6-dlss-3-gv-n4060eagle-oc-8gd-p8118708

17391303730528911130492755086917.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi