KMBak Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca Po 4 miesiącach czekania na Asusa w sprawie BIOS-u płyty głównej i/lub karty graficznej rozwiązałem problem. Jak pisałem wcześniej, karta graficzna Strix 3080Ti działała poprawnie na płycie STRIX X870E-E, więc podejrzewałem, że może coś jest nie tak z samą kartą Strix 4090 (która jednak działała poprawnie na płycie Maximus XI przez ponad rok). No cóż, ostatecznie wymieniłem płytę główną na MSI x870 Carbon WiFi. I problem został rozwiązany. Wszystko działa jak należy - bez problemów. Generalnie płyta wydaje się być zaprojektowana dużo rozsądniej, w tym dużo prostszy BIOS. Żegnaj Asusie - przynajmniej jeśli chodzi o płyty główne - nie będę już płynął tą rzeką (po kilkunastu latach). I nie chodzi o to, że coś nie działało, ale o to, że dział wsparcia w żaden sposób nie pomógł. Wysyłam płytę do sprzedawcy w celu RMA z prośbą o zwrot pieniędzy - 4 miesiące oszukiwania przez dział wsparcia to dla mnie za dużo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Asus już od kilku lat żyje w innym świecie w szczególności jeśli chodzi o ceny ich płyt glownych. Chociaż ja osobiście nie mogę nic złego słowa powiedzieć ponieważ prawie 20 lat miałem 5 platform tylko na płytach Asus i nigdy nie było z nim problemów, ostatnia na Z97. Ale ostatecznie porzuciłem Asusa w 2020 roku i już do niego nie wrócę. Co do Strixów i ich cen odkąd się pojawiły chyba od podstawki Z270 to co roku są droższe a nie oferuja więcej jak odpowiedniki u konkurencji. Jeśli chodzi o model X870e-E ktory miałeś jest w cenie od 2200zl w znanych polskich sklepach a jego odpowiednik od Gigabyte to model Aorus Pro w cenie 1500zl i Edge/Carbon od MSI w cenie niecałe 1600zl i 1900zl. Jest jeszcze Nova od Asrocka w podobnej cenie. To byłoby na tyle . Asus odpłynął cenowo. pzdr Edytowane 15 Czerwca przez DaffyDuck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...