Badmouse Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Hej, chciałbym kupić nowy komputer do pracy i weekendowego grania. Mój 7 letni staruszek już nie daje rady i czas wysłać go na emeryturę. Pracuje przy silniku unreal engine 5 i czasem po godzinach przesiaduje na unity. Nie wiem jak najlepiej połączyć podzespoły żeby wszystko ze sobą dobrze działało. Mój budżet to okolice 5k (parę stówek moge dorzucić jeśli będzie to miało znaczący wpływ na performance). W gry gram weekendowo, nie gram w nic przez neta nie zależy mi na ultra 4k milion fps. Wysokie ustawienia w AAA nowych na FHD będzie git. Być może za jakiś czas przerzucę się na 1440p. Wiem że w tym przedziele cenowym często jest polecany GPU od AMD, ale słyszałem że unreal engine lepiej współżyje z zielonymi. Więc raczej uderzałbym w nich. No i pamięć ram to chyba bezpieczniej jak dam 64gb? Systemu nie potrzebuje. I w razie czego mogę użyczyć obudowy ze starego kompa.(be quiet pure base 600 window orange). Fajnie by też było dostać wszystko z jednego sklepu. Z góry dziękuję za pomoc! Mam nadzieję że w końcu uda mi się kupić coś porządnego do pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...