Kenciak Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Hej, planuje zakup komputera dedykowanego w zasadzie pod jedną grę FPS: COD Warzone. Z tego co mi wiadomo podzespoły od AMD są stworzone do tej gry. Niosą ze sobą również duże oszczędności zachowując wysoką wydajność. Na tą chwilę złożyłem taką konfiguracje: https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1368736 Czekam na premierę nowych kart od AMD, zobaczymy jak będzie wyglądała cena 9070 XT. Byłoby idealnie gdyby znalazł się tu entuzjasta Warzone znający się na rzeczy. Sam komputer co prawda mam zamiar składać dopiero w październiku (już słyszę Wasze krzyki po co więc pytam teraz), ale uważam, że im lepiej ogram temat do tego czasu, tym lepszy setup stworze. W idealnym świecie chciałby aby te podzespoły pociągnęły chociaż ze 4 lata na wysokich ilościach FPS. Chce grać w 1440p. Zastanawiam się nad takimi zagadnieniami: - czy zastosowane chłodzenie wodne jest słusznym rozwiązaniem - czy jest sens inwestować w lepszą płytę główną np. x670 - jaki monitor dobrać w 27' - czy nie lepiej jednak dołożyć do RTX? chociaż uważam, że ich nowa seria 50 wypada nieco blado. - czy cały zestaw współgra odpowiednio ze sobą? jest w sumie laikiem. - czy zastosowana obudowa nie jest przypadkiem (niepotrzebnie) za duża? - czy trzeba będzie robić jakiś undervolting i tego typu rzeczy? Nie mam o tym pojęcia o ponoć zmienia to ważne szczegóły. Edytowane 5 godzin temu przez Kenciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...