Skocz do zawartości
Nct

Nowy PC za 7000 zł - zestaw do konsultacji

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim! Chciałbym złożyć fajny zestaw m.in. do gier. Na teraz chciałbym złożyć komputer bez GPU. Na ten cel mam ok. 7k. Dodatkowo potrzebuje nowego monitora - mam 1,5 k ew. GPU jakie rozważam  to rtx 5070 ti ew. 9070 xt ale dopiero jak się sytuacja unormuje (cokolwiek miałoby to znaczyć:)).

Na chwile obecna zakupiłem w promocji:

9800x3d

Corsair rm1000x atx 3.1 - zostawić czy zmienić np. Na seasonica gx 1000w arx 3.1?

Resztę jaką zamierzam kupić to (po / opcje) :

Gigabyte x870e A Elite / Msi x870e tomahawk / asus x870 plus 

Goodram 2x 32 gb 6000 cl30

Kingston kc3000 / kingston fury renegade - oba w wersji 2TB

Antec flux / lian li lancool iii / lian li 216 / może jakiś phanteks

Arctic LF III 360 ew. cos w podobnej cenie.

Budżet nie jest sztywny. Rozsądnie mogę go nagiąć:) 

Uprzejmie proszę o rady/sugestie co zmienić/dodać/usunąć. Gdzie nie przepłacać szczególnie 😄W kwestii monitora to nie ogarniam 🙂 ogólnie to lubię FPSy ale i w Cybera/Wieśka też pogram.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.morele.net/inventory/info/5b636e0b/

kwestia kart jest trochę ciężka, bo za każdą przepłacisz 

wybrałem TT 360 bo jest mniejsze i wejdzie ci bez problemu na górę, płyta na PCIE-5 

co do kwestii monitora to wybiera się go pod kartę aby wspierał jej technologie dlatego jego bym zostawił na koniec 

z kart jakich ci polecę to 5070 ti z najwyższej półeczki MSI GeForce RTX 5070 Ti Vanguard SOC  około 5k tańszą i dobrą wydaję się Zotac Solid 
9070 xt - asrock legend z najtańszych z droższych Shappiere ten droższy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi