Skocz do zawartości
QraArt

Wybór zasilacza do AMD Ryzen 9 9900X i GeForce RTX 5070 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Udało mi się już prawie sfinalizować mojego nowego PC. Ostatnia rzecz nad która się zastanawiam to zasilacz. Jaki zasilacz polecicie do takiego oto PC:
RTX 5070TI Master, Procesor AMD Ryzen 9 9900X, 4.4 GHz, 64 MB, BOX (100-100000662WOF), Płyta główna Gigabyte X870 AORUS ELITE WIFI7, Chłodzenie wodne be quiet! Pure Loop 2 FX 360mm (BW015), Dysk SSD Samsung 990 PRO 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (MZ-V9P2T0BW), Pamięć Kingston Fury Beast RGB, DDR5, 64 GB, 6000MHz, CL30 (KF560C30BBEAK2-64) + jakieś 3x wentylatory 140mm obudowa to Core P8. 

Jako że płytę, GPU mam Aours Gigabyte, pomyślałem że może zasilacz do kompletu będzie idealny? 
image.thumb.png.2b78ec762e8b21577411ee25650b3a5c.png
Wydaję się całkiem opłacalny ale pamietam że ostatnio odradzaliście mi zasilacz gigabyte (bombowa seria) i wolę zapytać co sądzicie akurat o tym modelu? A może warto zainwestować w coś innego do np. 800zł pod nową serie RTX?  Bardzo zależy mi na ciszy. 

Z góry dzięki za pomoc! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Dzięki za info. Trochę wygląd tego phanteksa średnio mi leży, a jako że będę miał otwartą otwartą konstrukcje, chciałem żeby było stylowo. Ale skoro jest najlepszy to chyba wybór jest prosty, a jak z ciszą tego phanteksa czy jest cichy? 

Mam jeszcze jedną ostatnią propozycje: https://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-straight-power-12-1200w-bn339-12994447/ ten byłby już przyszłościowy pod RTX 5090/4090 jako że zajmuje się renderami będę potrzebował te 24 vram + w niedalekiej przyszłości. 

Edytowane przez QraArt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF A3 to wykastrowana wersja GF3 gdzie w międzyczasie jeszcze po cichu podmieniono kondensatory na jeszcze gorsze więc w tej cenie kijem bym tego nie tknął.

Za 700 zł masz https://www.amazon.pl/NZXT-C1200-Gold-ATX-kondensatorów/dp/B0DCJCQZDC/ref=mp_s_a_1_1-1

U nas stówkę drożej.

Generalnie pod ten zestaw to 850ze ma duży zapas więc nie wiem po co szukasz tak mocnego zasilacza.

Za 650zl nie tak dawno można było dostać Anteca HGC 850W na OEM Vertexa PX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi