Skocz do zawartości
Swierczowy

PC do gamingu i pracy informatycznej za 5000-6000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, składam obecnie komputer w budżecie zawartym w tytule i chciałbym się poradzić, czy taki zestaw będzie dobry pod względem ceny i wydajności.
Główne wątpliwości mam co do zasilacza, czy 750W będzie wystarczający, a także co do chłodzenia, czy iść w wodne czy zostać na zwykłym.
Zależy mi też oczywiście na wyglądzie więc chłodzenie wodne jest mile widziane B)
Przyjmę również rady co do obudowy, chciałbym aby była w tym stylu jak wybrany pyxis, ale może istnieje lepszy wybór.
Z góry dzięki za pomoc!!

Zestaw:
AMD Ryzen 9 7900

XFX Radeon RX 7800 XT SPEEDSTER QICK319 CR 16GB GDDR6

Lexar 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Ares RGB

Gigabyte B650 EAGLE

Silver Monkey X Pyxis

Silver Monkey X SNOWY ARGB 240 2x120 mm

Gigabyte UD750GM PG5 750W 80 Plus Gold ATX 3.0

Dyski już posiadam, 2x M2 i HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki to chyba tylko XFX posiada wersje z 3 takimi samymi wyjściami, a Gigabyte ma 2x hdmi + 2x display.

W przyszłość chciałbym zakupić 3 takie same monitory,  pytanie czy będzie zauważalna różnica jak jeden monitor będzie podpięty do hdmi a 2 pozostałe do display-a?

Bo przez to kierowałem się na zakup XFX.

Co do zasilacza to jak ocenić jakość, nie znam się w tym obszarach więc kierowałem się firmą, Gigabyte nie specjalizuje się w zasilaczach ale wydawało mi się ze wiedzą jak go ,dobrze, zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi