First Ever Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca (edytowane) Zacznę od tego, że nie programowałem od czasów studiów, ale ostatnio zacząłem robić dwa programy w Visual Studio i WinUI3. Przejdę od razu do rzeczy... Mogę debugować program i nie pojawiają się żadne błędy. Podczas debugowania mogę przetestować program i wszystko działa. Natomiast jak przechodzę do publikowania to również wszystko przechodzi bez problemu i w odpowiednim katalogu zapisywane są pliki programu. Problem jest taki, że po uruchomieniu pliki .exe nic się nie dzieje. Żeby było jeszcze dziwniej jedna z wcześniejszych wersji po publikowaniu działała, ale widzę że znajdowały się tam całkowicie inne elementy. Tak wyglądały pliki wcześniejszej wersji którego exe mogę uruchomić (wszystko ok. 90MB) Tak wyglądają pliki końcowej wersji (wszystko ok. 58MB) Wygląda to zupełnie inaczej a to ten sam program. To się może przydać... <Project Sdk="Microsoft.NET.Sdk"> <PropertyGroup> <OutputType>WinExe</OutputType> <TargetFramework>net8.0-windows10.0.19041.0</TargetFramework> <TargetPlatformMinVersion>10.0.17763.0</TargetPlatformMinVersion> <RootNamespace>SECRET</RootNamespace> <ApplicationManifest>app.manifest</ApplicationManifest> <Platforms>x64</Platforms> <!-- Określ architekturę procesora --> <RuntimeIdentifier>win-x64</RuntimeIdentifier> <!-- Określ RuntimeIdentifier --> <UseWinUI>true</UseWinUI> <EnableMsixTooling>true</EnableMsixTooling> <Nullable>enable</Nullable> <PublishTrimmed>false</PublishTrimmed> <!-- Wyłącz tryb przycinania --> <IsSingleFile>false</IsSingleFile> <PackageCertificateThumbprint>123</PackageCertificateThumbprint> <AppxPackageSigningEnabled>True</AppxPackageSigningEnabled> <!-- Poprawna wartość dla IsSingleFile --> </PropertyGroup> <ItemGroup> <Content Include="Assets\Banner.png" /> <!-- Pozostałe zasoby --> </ItemGroup> <ItemGroup> <PackageReference Include="Microsoft.WindowsAppSDK" Version="1.6.250228001" /> <PackageReference Include="Microsoft.Windows.SDK.BuildTools" Version="10.0.26100.1742" /> <PackageReference Include="Microsoft.Web.WebView2" Version="1.0.2651.64" /> </ItemGroup> </Project> Szczerze mówiąc, program gotowy i czeka na udostępnienie na GitHub, ale nie wiem dlaczego nie chce się uruchomić... Wcześniej straciłem cały dzień przez DeepSeek, który nie miał nic przeciwko bym stworzył ten program w 1 pliku, ale co chwile wywalało błędy. Dopiero ChatGPT zasugerował, że projekty w WinUI3 nie można tworzyć jako "Single File". Przez ostatnie godziny znalazłem tylko porady by: 1. Sprawdzić Event Viewer (Windows -> Application): i rzeczywiście pojawia się tam informacja o błędzie po uruchomieniu programu. 2. Skorzystaniu z narzędzia Dependency Walker, które też wykrywa błędy (ale nie wiem jak się go używa)... Ma ktoś z was jakieś pomysły dlaczego program można debugować i publikować, ale na koniec nie chce się uruchomić? Edytowane 15 Marca przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...