XISTOHAQ Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca (edytowane) To w takim razie Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC 12GB Nie dam za kartę 3000 bez przesady Do tego seria 50 nie ma physx czy coś a ja lubię włączyć coś starego jak settlers heroes do tego ets ats i RBR(rallysimfans.hu) gra z 2004 i to MUSI działać 🙂 Edytowane 23 Marca przez XISTOHAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca W dniu 23.03.2025 o 10:23, XISTOHAQ napisał(a): To w takim razie Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC 12GB Nie dam za kartę 3000 bez przesady Rozwiń Jeśli do gier to wypadało by W dniu 23.03.2025 o 10:23, XISTOHAQ napisał(a): Do tego seria 50 nie ma physx czy coś a ja lubię włączyć coś starego jak settlers heroes do tego ets ats i RBR(rallysimfans.hu) gra z 2004 i to MUSI działać 🙂 Rozwiń robi to jakiekolwiek wrażenie w 2025 roku i do tego w tych grach? nie sądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca (edytowane) jeśli nie planujesz rozwijać się w obróbce zdjęć czy filmów to nadal najlepszą opcją jest 7800xt jeśli chodzi o 5070 no jest on niewątpliwie największą do teraz* plamą nowej generacji nic nie wniósł a wszystko niszczy ale jest to ewolucja bo 4070 podrożały a dostępność topnieje i kwocie 2850zł jest już oczywistym wyborem jeśli najbliższych tygodniach ceny 9070 spadnie poniżej to znowu wybrał bym jego. W dniu 23.03.2025 o 10:23, XISTOHAQ napisał(a): settlers heroes do tego ets ats i RBR Rozwiń nawet jeśli nie wspiera to na pewno powstanie jakiś Mod na Nexusmods.com który jeśli nie w pełni to częściowo to zrekompensuje jeśli masz wersje elektroniczną bo tu może postarać się developer lub sama nvidia itd Edytowane 23 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca W dniu 22.03.2025 o 23:12, axsin302 napisał(a): https://www.x-kom.pl/p/598104-zasilacz-do-komputera-xpg-pylon-750w-80-plus-bronze.html https://www.x-kom.pl/p/1322992-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5070-python-iii-12gb-gddr7-dlss4.html#Specyfikacja Rozwiń Python ma bardzo słabe chłodzenie, gorsze jak Zotac Solid, zasilacz bez złącza 12V-2X6 to strzal w kolano w nowym PC. Później ludzie kupują takie zestawuy i plączą po innych forach że ktoś takie im coś polecił i co mają z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca (edytowane) Co do zasilacza znasz jego możliwości nawet na jednej linii Pcie podać 250w nie stanowi dla niego problemu a przejściówka? Już widziałem kilka testów że jest bezpieczniejsza niż 5.0 zamiast 5.1 to też może dojść do nadpalania A napis bronz to nie chańba bo wiele goldów udaje co jest jeszcze gorsze Co do samej karty jest ciepła i głośna ale zawsze lepiej wybrać ja niż 4070 Edytowane 23 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Co ma sprawność do jakości zasilacza? - nic, przejściówka bezpieczniejsza? No nie bardzo, nie ma na to reguły, ile to było faktycznych sytuacji gdzie doszło do upalenia wtyczki? - po forach to już można policzyć na palcach jednej ręki. Tyle konfigow co przerobiłem i jakimś cudem nikomu nic się nie upalilo, no co za przypadek. Problem rozdmuchany bardziej niż ten z CPU Intela. Poza tym tu nie chodzi tylko o obecność samego kabla z odpowiednim złączem tylko o warunki elektryczne jakie ma spełnić sam zasilacz by obsłużyć bezproblemowo nowe GPU. Powiem więcej, spotkałem sytuację gdzie podpinany 4090 pod Corsair RMX z użyciem dedykowango kabla czy przejściówki stwarzał problemy ze stabilnością systemu gdzie po wymianie zasilacza na ATX 3.0 ten ustępował. W teorii nie powinno się nic dziać, w praktyce już tak kolorowo nie jest i zdarza się że coś się ze sobą gryzie. Nie po to się składa nowego kompa żeby później wymieniać zasilacz. Za ~300 zł to równie dobrze może sobie kupić Pure Power 12 550W i ten i tak będzie pewniejszy od tego Pylona. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Sam poleciłeś ten zasilacz w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Gdzieś w tym temacie poleciłem ten zasilacz? - nie więc przestań wypisywać glupoty bo moja cierpliwość w końcu pęknie i odpoczniesz od forum a jest za co przez ten cały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...