Skocz do zawartości
Goracyi

Jaki wybrać Monitor do Grania w 4K nie tylko PC ale i też gry z PS5, również do pracy programistycznej i modelowaniu 3D ?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam GIGABYTE M32U 31.5" 3840x2160px IPS 144Hz 1 ms [MPRT] oraz LG QHD.
Jaki monitor byłby najlepszy w porównując z tym Gigabyte ponieważ LG QHD jest tzw. 2k monitor a Gigabyte jest 4k.
Nie chcę drugiego Gigabyte gdyż obecny ma już martwy piksel. Wolałbym coś sprawdzonego teraz jako główny monitor Gigabyte będzie tym dodatkowym.

Monitor do Grania w 4K nie tylko PC (z kartą graficzną 2080 Super) ale i też gry z PS5, również do pracy programistycznej i modelowaniu 3D oraz oglądania filmów.
Proponowano mi: ASUS ROG Strix XG32UQ – 4K albo LG 32GQ950-B, ale nie znam się czy to najlepszy wybór.
Jeszcze pytanie jakie opinie o zakrzywionych Monitorach, spoko jak siedzisz przed komputerem ale jak np. chcesz na kanapie usiąść i zagrać w PS5 no to już zakrzywiony bardziej może przeszkadzać (osobiście nie byłem nigdy fanem zakrzywionych ekranów)

Edytowane przez Goracyi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Gigaszrot i martwe piksele, no co Ty ?, przecie to taki sam fakt jak, że tatina pasuje w mamine xD 

a ten RTX 2080 Super w 4k nie dostanie już zadyszki ? 

ja jestem skrzywiony po przez markę Dell to mogę nie być obiektywny , ale nie chcąc być zawiedzony to celuj w sprawdzone marki, iiyama, Dell , Philips.  

np. Monitor Dell G3223Q (210-BDXS)

zakrzywione monitory czyli np. 21:9 , to jest ekran dla jednej osoby siedzącej na wprost.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie jestem ekspertem a Gigabyte monitor był w dobrej cenie to wziąłem.

No właśnie nie zawsze dla jednej osoby. Mogę zobaczyć zakrzywione ale nigdy nie byłem ich fanem technicznie rzecz ujmując 😄

Edytowane przez Goracyi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi