Goracyi Opublikowano Piątek o 09:43 Zgłoś Opublikowano Piątek o 09:43 Posiadam GIGABYTE M32U 31.5" 3840x2160px IPS 144Hz 1 ms [MPRT] oraz LG QHD. Jaki monitor byłby najlepszy w porównując z tym Gigabyte ponieważ LG QHD jest tzw. 2k monitor a Gigabyte jest 4k. Nie chcę drugiego Gigabyte gdyż obecny ma już martwy piksel. Wolałbym coś sprawdzonego teraz jako główny monitor Gigabyte będzie tym dodatkowym. Monitor do Grania w 4K nie tylko PC (z kartą graficzną 2080 Super) ale i też gry z PS5, również do pracy programistycznej i modelowaniu 3D oraz oglądania filmów. Proponowano mi: ASUS ROG Strix XG32UQ – 4K albo LG 32GQ950-B, ale nie znam się czy to najlepszy wybór. Jeszcze pytanie jakie opinie o zakrzywionych Monitorach, spoko jak siedzisz przed komputerem ale jak np. chcesz na kanapie usiąść i zagrać w PS5 no to już zakrzywiony bardziej może przeszkadzać (osobiście nie byłem nigdy fanem zakrzywionych ekranów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Piątek o 17:04 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:04 Witam Gigaszrot i martwe piksele, no co Ty ?, przecie to taki sam fakt jak, że tatina pasuje w mamine xD a ten RTX 2080 Super w 4k nie dostanie już zadyszki ? ja jestem skrzywiony po przez markę Dell to mogę nie być obiektywny , ale nie chcąc być zawiedzony to celuj w sprawdzone marki, iiyama, Dell , Philips. np. Monitor Dell G3223Q (210-BDXS) zakrzywione monitory czyli np. 21:9 , to jest ekran dla jednej osoby siedzącej na wprost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goracyi Opublikowano Sobota o 09:26 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:26 (edytowane) No nie jestem ekspertem a Gigabyte monitor był w dobrej cenie to wziąłem. No właśnie nie zawsze dla jednej osoby. Mogę zobaczyć zakrzywione ale nigdy nie byłem ich fanem technicznie rzecz ujmując 😄 Edytowane Sobota o 09:27 przez Goracyi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...