Therion Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 kiedys, gdzies tam obilo mi sie o uszy temat procesora biologicznego. czy nadal nad tym pracuja? z jakim rezultatem i gdzie moglbym znalezc wiecej na ten temat z gory thnx za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Ja słyszałem tylko o dyskach biologicznych i że w jednej cząsteczce DNA da się upakowąc mnóstwo GB o ile nie TB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 kiedys, gdzies tam obilo mi sie o uszy temat procesora biologicznego. czy nadal nad tym pracuja? z jakim rezultatem i gdzie moglbym znalezc wiecej na ten temat z gory thnx za odp Było kiedyś kilka postów na ten temat ale od około roku może 2 lat ani widu ani słuchu. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Poszukaj w archiwach jakiejs gazety tematycznej ... np. CHIP czy Enter napewno cos znajdziesz ... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 O procesorach biologicznych nie słyszałem, ale o dyskach już tak. Jeśli chodzi o to stulecie, to podobno tak jak dla wieku XX standardem był procesor krzemowy, tak dla XXI będzie to procesor optyczny(już takie istnieją). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 hotkey - jak to dziala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 hotkey - jak to dziala?Co jak działa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 nie wiem co to mają być procesory optyczne i biologiczne ale ja czytałem kiedyś że następcami krzemowych procków mają być procesory kwantowe. mają taką moc obliczeniową że są one w stanie złamać szyfry np. 128 bitowy protokół SSL, złamanie którego zajęłoby kilka lat zwykłemu procesorowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Klika lat zwykłemu kompowi???? 8O Raczej kilka tysięcy lat...... :? ;) Inaczej szyfr SSL był do złamania w krótkim czasie przy kilkudziesięciu kompach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 może masz rację :D ale widziałem wtedy nawet zdjęcie kompa kwantowego - mało przypominał komputer, bardziej akwarium z lampkami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 podajcie jakieś linki bo mnie interesują taki dziwy zara gulam za kwantowym kompem może coś znajdę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Na jakiej zasadzie mialyby dzialac te dyski optyczne? Co do dyskow biologicznych to za kilkadziesiat lat nasze kompy beda pewnie wygladac jak baza Zergow ze Stara :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 hehehehe czytałem o komputerze kwantowym na tej stronie: http://www.ue.eti.pg.gda.pl/WA/K21/QC/dok01-12.html aż mi mózg staje w poprzek bo mam dopiero 15 lat ale jakoś to skapowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 fuxmen jak chcesz, to Ci mogę zeskanować i przesłać stary artykół z Chipa o procesorach optycznych, ale to troszkę zajmie(musze porzyczyć ten numer od kumpla, jakieś 3 dni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 spoko dizęki z góruy mnie takie coś strasznie interesuje thx thx thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Jedyne co slyszalem o biologicznych prockach to to, ze beda budowane na bialku i ze zadna bariera mhz im nie bedzie straszna. A to dlatego, ze dzisiaj procki sa wytwarzane w za duzej technologii. Nawet teoretycznie mozna budowac procki na krzemie w wielkosci min. 0.01u (tylko teoretycznie bo to bedzie raczej nie mozliwe). A co powiecie na technologie w piko metrach (0.0001u) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 no to by było spoko ciekawy jestem na co one będą na śłońce i co2 i sole mineralnejak rośliny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 http://www.prz.rzeszow.pl/we/katedry/zsc/p...ty/24/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 21 pkt = Komputery optyczno-białkowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...