92damian Posted May 6 Report post Posted May 6 Witam, jakie będą najlepsze ustawienia do grania i oglądania na takim telewizorze? samsung qe4368dau chodzi o rozdzielczość i obraz Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stempel91 Posted May 6 Report post Posted May 6 Włącz tryb game mode zeby zminimalizowac input lag Włącz HDR mode Ja mam na swoim samsungu jasnosc ok 50 kontrast podobnie ostrość max 10 kolor do 30 To mocna indywidualna sprawa 🙂 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
92damian Posted May 6 Report post Posted May 6 nie znam sie kompletnie na telewizorach tym bardziej w tych nowszych możesz mi powiedzieć co jest input lag, i jak to sie wszystko włącza?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stempel91 Posted May 6 Report post Posted May 6 Masz cos takiego ? - włącz. Zminimalizuje opóźnienia (poprawisz responsywnośc) Wykonujesz akcje na kontrolerze i od wyslania sygnalu to moment jaki uplywa do momentu zarejestrowania i wykonania akcji na ekranie. Np 40 ms od klikniecia do ruchu postaci to input lat. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
92damian Posted May 6 Report post Posted May 6 Dobra włączyłem to,i to w czymś pomoże?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stempel91 Posted Wednesday at 05:22 AM Report post Posted Wednesday at 05:22 AM jakość obrazu to kwestia czesto indywidualna. Pobaw sie ustawieniami które Ci napisałem a także innymi które tam widzisz. Mozesz podeslac nam zdjecia ustawien ktore Cie zastanawiaja to objasnimy Ci co oznaczaja. Ustawiaj tak zeby to tobie było najbardziej komfortowo. Niektórzy wolą jaśniej niektórzy ciemniej. Inni wyższy kontrast inni niższ. Kwestia osobista Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Walus58 Posted Wednesday at 08:36 AM Report post Posted Wednesday at 08:36 AM 14 godzin temu, 92damian napisał(a): Witam, jakie będą najlepsze ustawienia do grania i oglądania na takim telewizorze? samsung qe4368dau chodzi o rozdzielczość i obraz Najlepsze ustawienia można osiągnąć tylko po profesjonalnej kalibracji TV. Każdy TV to indywidualista👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
92damian Posted Wednesday at 05:33 PM Report post Posted Wednesday at 05:33 PM czy włączając input lag to tylko jedyne ustawienia do poprawy grania,czy są jakieś jeszcze ustawienia poprawiające te działania?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...