WQURWIONY Opublikowano 9 Maja Zgłoś Opublikowano 9 Maja Pytam bo zaraz mnie popierd** podpiąłem wszystko 24 pin , do cpu zasilanie, chłodzenie chyba ogarnięte bo wpiąłem w cpu fan zostaje tył a tam najeb* kabelków wtyczek i h wie czego na jaki h mi to potrzebne co ja mam z tym zrobić 1 wiatrak dwa kable I 4 wtyczki końcówki czy qw cokolwiek to jest. https://me.pcmag.com/en/pc-cases/16301/fractal-design-pop-air-rgb Takie coś mam kilka foto niżej jest obrazek z tymi końcówkami. Można to olać bez podłączania? Nie zamierzam się wqurr tym odpustowym szajsem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Jak chodzi o podłączenie rgb przy wentylatorach to tak można to olać, z drugiej strony jak czytam twojego posta to po co bierzesz się za coś co sprawia Ci tyle kłopotu, jedni heblują deski , drudzy składają zestawy i sprawia im to przyjemność. I nie ma co się " denerwować ". Bo w każdej obudowie jest instrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Witam na spokojnie skoro wiatraki maja podświetlenie , zapewne z każdego wiatraka idą trzy przewody , zasilanie wiatraka to zapewne wtyczka (wedle zdjęć z linku 3pin , szkoda ze nie 4pin bo wtedy z poziomu biosu można było by ustawić ich szybkość ) , następnie podświetlenie wiatraków jedna wtyczka 2+1 żeńska aby podłączyć do gniazd w płycie głównej zazwyczaj są to białe "gniazda" , oraz wtyczka 2+1 męska aby spiąć szeregowo dwa lub więcej wiatraków jeśli nie płyta główna na mała ilość gniazd RGB czy ARGB podaj jaka posiadasz płytę główna to można będzie pomoc wskazać gdzie co podłączyć P3ch już o tym wspomniał ze składanie PC ma wyzwalać endorfiny a nie np. https://www.youtube.com/shorts/HSGMlNaCOjI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WQURWIONY Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Mi się wydaje że z każdego po 2 kable a na obu po 2 wtyczki, końcówki czy jak to tam się zwie . Płyta raczej nie ma tu znaczenia bo na którymś filmie ktoś pospinał to jakoś wszystko i jeden wpiął pod 3 pin w obudowie + kabel sata Nie do końca sprawia problem bo od zasilacza wszystko wpięte najbardziej mnie wpieprza jak czegoś nie rozumiem napizgali tych kabelków wtyczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja (edytowane) Nic nie poradzę a to że , widzisz a nie potrafisz tego właściwie zinterpretować , a filozofii tutaj nie ma żadnej górne zdjęcie to wtyczka 3pin żeńska do podłączenia zasilania z płyty głównej , męska aby podłączyć np. zasilanie do drugiego wiatraka dolne zdjęcie wtyczka od zasiania podświetlenia 2+1 żeńska do podłączenia zasilania z płyty głównej , 2+1 męska do podłączenia zasilania podświetlenia drugiego wiatraka czy tak ciężko jest to zrozumieć że jest możliwość połączyć za pomocą wtyczek męskich kilka wiatraków , osobna linia zasilania wiatraka i osobna do zasilania podświetlenia. Edytowane 10 Maja przez Mr.T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja (edytowane) 17 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Witam na spokojnie skoro wiatraki maja podświetlenie , zapewne z każdego wiatraka idą trzy przewody , zasilanie wiatraka to zapewne wtyczka (wedle zdjęć z linku 3pin , szkoda ze nie 4pin bo wtedy z poziomu biosu można było by ustawić ich szybkość ) , następnie podświetlenie wiatraków jedna wtyczka 2+1 żeńska aby podłączyć do gniazd w płycie głównej zazwyczaj są to białe "gniazda" , oraz wtyczka 2+1 męska aby spiąć szeregowo dwa lub więcej wiatraków jeśli nie płyta główna na mała ilość gniazd RGB czy ARGB podaj jaka posiadasz płytę główna to można będzie pomoc wskazać gdzie co podłączyć P3ch już o tym wspomniał ze składanie PC ma wyzwalać endorfiny a nie np. https://www.youtube.com/shorts/HSGMlNaCOjI 3 pinowe z poziomu BIOS też da się ustawiać tylko wtedy przełączamy się z PWM lub Auto na DC i również można sterować wiatrakami z poziomu biosu jeśli są 3 pinowe. Edytowane 10 Maja przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WQURWIONY Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Dobra wydaje się że działa. Dziękuję bardzo za pomoc🙂 dzięki waszej pomocy poszedłem o krok dalej podłączyłem inny wentylator niż te w obudowie, miałem jedynie problem bo była tam wtyczka 4pin blisko miałem pump fan ale zdecydowałem, że wepnę do sys fan i działa jest ok 🙂 ostatnie pytanie bo zostało 1 miejsce na wiatrak czy to pump nadaje się do aio tylko czy mogę tam wpiąć i to to samo co sys fan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Możesz podpiąć pod to gniazdo również wiatraki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...