Skocz do zawartości
naphozord11

Kupno PC + monitor do 7000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , mam do was prośbę . Pomożecie mi skleić jakiegoś PC  dla młodego chłopaka  , głównie do gier i nauki. Pomyślałem że wolałbym tańszą grafikę na początku z możliwością późniejszego upgrade , a wybrać  lepszy monitor . Procesor od AMD  , sam posiadam i zadowolony 😛. Monitor  może uda mi się samemu upolować  , ale może ktoś się lepiej zna i doradzi, chodzi żeby miał te 27  cali  ( bez TN)  i jakieś odświeżanie minimum 180 hz no i jak najzdrowszy dla oczu.  Myślę że możemy kupić bezpośrednio w sklepie i tam od razu złożyć.  Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tutaj nie wsadzisz nic lepszego a jedynie większego, a wtedy to GPU będzie odstawać, lepszy monitor to tak. naprawdę dopiero Oled, a przy takim budżecie nie ma to sensu.

Monitory staniały i nie sugerowałbym się sama ceną bo nie tak dawno takie szklo to był koszt grubo ponad tysiąca zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dikson  jestem zmuszony wybrać tańsza opcje grafiki , może ASROCK RADEON RX 7700 XT Challenger OC 12GB GDDR6 192bit  ? czy proline ma jakiś rabat , usługę składania itd ? Dzięki wielkie za pomoc

Edytowane przez naphozord11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maja montaż 100 zł taniej z kodem PRO24 

Ten Challenger ma kiepskie chłodzenie, jak już to Gaming OC lub Sapphire Pulse.

Pod 1440p żeby to jakoś latało to lepiej 7800XT zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi