naphozord11 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Witam wszystkich , mam do was prośbę . Pomożecie mi skleić jakiegoś PC dla młodego chłopaka , głównie do gier i nauki. Pomyślałem że wolałbym tańszą grafikę na początku z możliwością późniejszego upgrade , a wybrać lepszy monitor . Procesor od AMD , sam posiadam i zadowolony 😛. Monitor może uda mi się samemu upolować , ale może ktoś się lepiej zna i doradzi, chodzi żeby miał te 27 cali ( bez TN) i jakieś odświeżanie minimum 180 hz no i jak najzdrowszy dla oczu. Myślę że możemy kupić bezpośrednio w sklepie i tam od razu złożyć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Za 7000 zł masz już Ryzena 7700 z 9070XT, do tego szkło 1440p 180Hz na IPS https://proline.pl/koszyk/beffb56f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naphozord11 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Cześć , dziękuję Ci. Wygląda to elegancko , ale wolałbym wsadzić słabszą grafikę kosztem lepszego monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Tylko tutaj nie wsadzisz nic lepszego a jedynie większego, a wtedy to GPU będzie odstawać, lepszy monitor to tak. naprawdę dopiero Oled, a przy takim budżecie nie ma to sensu. Monitory staniały i nie sugerowałbym się sama ceną bo nie tak dawno takie szklo to był koszt grubo ponad tysiąca zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naphozord11 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja (edytowane) Dikson jestem zmuszony wybrać tańsza opcje grafiki , może ASROCK RADEON RX 7700 XT Challenger OC 12GB GDDR6 192bit ? czy proline ma jakiś rabat , usługę składania itd ? Dzięki wielkie za pomoc Edytowane 27 Maja przez naphozord11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Maja montaż 100 zł taniej z kodem PRO24 Ten Challenger ma kiepskie chłodzenie, jak już to Gaming OC lub Sapphire Pulse. Pod 1440p żeby to jakoś latało to lepiej 7800XT zdecydowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...