marcinsz0 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 interesuje mnie w jakiej kolejności powinno się podkręcać sprzęt czy najpierw fsb,pamięci i na końcu grafika czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zależy, czego od kompa oczekujesz, i co jest jego najsłabszym komponentem. Jak liczysz seti@home to grafiki wogóle nie musisz podkręcać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 chcę ogólnie zwiększyć wydajność zarówno w aplikacjach jak i w grach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 to nie ma znaczenia mozesz sobie najpier podkrecic grafe tylko stopniowo a nie od razu na maksa :!: potem proca i pamiec albo na odwrot i tak taktowanie grafiki bedzie ci sie zmienialo wraz z zaladowaniem windowsa bo chyba nie myslisz o o/c hardware tylko software Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 A ja ci powiem najpierw proca i pamięć a potem grafike. BO.. Podkręcisz proca to zwiększysz magistrale tzn. zwiększy ci sie częstotliwość AGP i PCI (no chytba że masz płytke na nForce ). I dopiero jak ustalisz max rozsądne ustawienie dla CPU i mem wtedy kręcisz grafe. Inaczej to mogło by sie zdarzyć że np. AGP ma 83.3(3)MHz i grafa nie kręci sie już tak jak na 66.6(6) i znowu byś musiał sprawdzać grafe. :P Kręć ale spokojnie a najważeniejsze to napisz jaki masz sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 A ja ci powiem najpierw proca i pamięć a potem grafike. BO.. Podkręcisz proca to zwiększysz magistrale tzn. zwiększy ci sie częstotliwość AGP i PCI (no chytba że masz płytke na nForce ). I dopiero jak ustalisz max rozsądne ustawienie dla CPU i mem wtedy kręcisz grafe. Inaczej to mogło by sie zdarzyć że np. AGP ma 83.3(3)MHz i grafa nie kręci sie już tak jak na 66.6(6) i znowu byś musiał sprawdzać grafe. :P Kręć ale spokojnie a najważeniejsze to napisz jaki masz sprzęt. w sumie co racja to racja chyba za bardzo przywyczilem sie do locked PCI bus on nf 2 ;) Ltwisted: pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...