Igorius Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca Hej, Obecnie mam taki zestaw na kablu: Logitech G213 + Logitech G102. Jestem z nich zadowolony, klawiatura "pancerna", literki się nie wycierają, myszka ok. Poszukuję zestawu bezprzewodowego klawiatura + myszka z przełącznikiem na więcej komputerów - mam dwie stacjonarki, na jednej Linux a na drugiej Windows 11, chciałbym się między nimi płynnie przełączać. Co możecie polecić? Zastosowanie uniwersalne, zarówno gry jaki i multimedia, pisanie tekstów, praca. Budżet, jaki mógłbym na to przeznaczyć to do 500zł maksimum, wolałbym mniej. Wymogi: klawiatura pełnowymiarowa (w pracy klawiatura alfanumeryczna się przydaje), klawisze multimedialne i podświetlenie - a także płynne przełączanie na więcej niż jeden komputer. Lepiej, aby klawiatura była cichsza niż głośniejsza, czasami pracuję/bawię się też późno w nocy. Myszka może być trochę większa niż Logitech G102, ważne aby nie była mniejsza, fajnie aby była wizualnie podobna do klawiatury, może być z tej samej firmy. No i sterowniki dla Linuxa są must have. Co możecie zaproponować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca a nie lepiej takie coś ? https://www.amazon.pl/UGREEN-USB-Switch-3-0-Przelącznik/dp/B0CLXYVM36/ref=sr_1_7?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&sr=8-7 mam podobne, używam w przełączaniu pomiędzy laptopem w pracy i swoim kompem i jestem zadowolony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benef2 Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca Może zamiast nowego zestawu k+m poszukaj przełącznika KVM firmy Aten? Przełączanie między komputerami kombinacją klawiszy. Aten znam i działa mi od lat bez problemu. Innych nie znam, może też są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 58 minut temu, Benef2 napisał(a): komputerami kombinacją klawiszy Z Linuxem działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca Jeśli chcesz z podświetleniem i szybkie przełączanie miedzy komputerami to polecam swój set ale więcej niż 500 mówię od razu https://allegro.pl/oferta/klawiatura-mysz-logitech-logitech-mx-keys-business-2gen-920-010933-17270918517 U mnie działa na 3 sprzętach - 2x Windows 1x Mac, przełącza się błyskawicznie, ma miłe, białe podświetlenie i czujnik zbliżeniowy. Klawiatura jest bardzo cicha, to tego mile ciężka i nie biega po biurku, mysz też wysokiej jakości bardzo wygodna jak dla mnie. Szukałem czegoś tańszego z RAPOO ale nie spełniały moich oczekiwań i koniec końców zdecydowałem się na ten zestaw i nie żałuję 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorius Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca (edytowane) W dniu 18.06.2025 o 12:15, laidman napisał(a): a nie lepiej takie coś ? Wygląda nieźle, chyba spróbuję. Mam nadzieję, że zadziała spoko i nie będę musiał kupować tego zestawu od @ATB-FLASH, który wychodzi drożej. Zresztą z mojego zestawu klaw/mysz jestem bardzo zadowolony 😁 Mam nadzieję, że ten "twój" ma fizyczny przełącznik... bo ma? Edytowane 20 Czerwca przez Igorius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benef2 Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca W dniu 18.06.2025 o 13:16, Igorius napisał(a): Z Linuxem działa? Chyba tak, ale dawno nie sprawdzałem. U mnie przełączanie to kombinacja: 2x szybki scroll Lock a potem cyfra 1-4, na który komputer ma się przełączyć. Na skrzynce mam też fizyczne przyciski, za pomocą których także mogę się przełączać. ATEN chyba reklamował się, że na nieaktywnych komputerach stale podtrzymuje/symuluje sygnał z klawiatury i myszy, aby one nie myślały, że coś zostało odłączone. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...