marsonpl Opublikowano Sobota o 08:35 Zgłoś Opublikowano Sobota o 08:35 Witajcie Mam takie pytanie, otóż mój obecny monitor mówi, że ma mnie dosyć i pora go zutylizować i tak sobie głośno myślę, że przydałby mi się drugi komputer (no dobra trzeci bo jest jeszcze mac mini), którego używałbym do lekkich zadań jak przeglądanie internetu, żeby nie odpalać swojej i9 do po oglądania kotków na YouTube 😉 i zaświtała mi taka myśl, żeby zamiast monitora kupić komputer all-in-one, który ma złącze pozwalające na podłączenie do niego drugiego monitora i korzystanie z niego jak z monitora dla innego urządzenia, da się tak? Są w ogóle takie sprzęty? Na razie nie pytam o koszty czy opłacalność takiego czegoś, po prostu ciekawi mnie czy to w ogóle możliwe i jeśli tak to czego szukać przeglądając oferty? HDMI-OUT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano Poniedziałek o 09:12 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 09:12 All-in-one czyli do wszystkiego i do niczego. A nie lepiej kupić jakiś ogarnięty monitor + minipc (topton?) i zamocować go na VESA? Wyjdzie taniej i lepiej 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsonpl Opublikowano Poniedziałek o 18:36 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:36 9 godzin temu, Bonusso3 napisał(a): All-in-one czyli do wszystkiego i do niczego. A nie lepiej kupić jakiś ogarnięty monitor + minipc (topton?) i zamocować go na VESA? Wyjdzie taniej i lepiej 😉 Uwielbiam takie odpowiedzi. Cześć - możecie polecić jakieś dobre gruszki, które da się zjeść a z części zrobić sok gruszkowy? A nie lepiej kupić jabłka i sok z gruszek? Wyjdzie taniej i jabłka są lepsze. OK dość aronii - ehm, ironii 😉 Nie - z wielu powodów nie chcę miniPC: 1. Mam ekstremalnie mało miejsca 2. Kolejny porzeracz prądu - taki miniPC będzie musiał mieć osobne zasilanie, będzie musiał być włączony praktycznie 24 / 7 bo jestem na wózku i nie ma szans, żebym się wychylił za każdym razem gdy będę chciał włączyć komputer 3. Dostęp do portów np. USB, ethernet itd. będzie mocno utrudniony, nie wiem co prawda jak wyglądają All-in-one pod tym kontem ale jakby co zrobię research. 4. Takie 27'' z rozdzielczością FullHD to też coraz rzadsze okazy więc nawet gdybym chciał "ogarnięty" 27'' monitor to mam dość mocno ograniczony wybór 5 no i w końcu creme de la creme... Ja tego komputerka potrzebuję do odpalania kotków na YouTube i grania w tetrisa, do gier mam i9 z 64 GB RAM a do pracy maca mini więc nawet jeśli takie all in one nie są najszybszymi konstrukcjami to i tak na to co chcę dają radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano Poniedziałek o 21:50 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 21:50 (edytowane) Masz maca mini, to podstaw na nim lub pod nim mini pc - siegniesz i wylaczysz/wlaczysz tak samo jak to robisz teraz i masz temat ogarniety (monitor wezmiesz jaki potrzebujesz i bedzie to na pewno lepszej jakosci niz all-in-one). Inne rozwiazanie dla lekkiej elektroniki to podklejenie tasma dwustronna (Tesa, 3M, byle nie po taniosci z allegro;) pod biurkiem do blatu lub jego scianek - polecam na routery, listwy zasilajace, stacje dokujace itp.; mini pc tez powinno dac rade tak zamontowac. Z all-in-one ci tu raczej nikt nie poleci bo nie jestesmy grupa docelowa takiego rozwiazania. Musisz poszukac na forach dla emerytow, ksiegowych czy cos w tym typie. 😉 Edytowane Poniedziałek o 21:52 przez wildpig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...