Skocz do zawartości
Rav85

Asus rog strix x570 problemy z karta WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent Asus rog strix x570 problemy z karta WiFi

hej, od paru dni coś mi się nakręciło i karta wifi zamontowana w płycie głównej przestala być widoczna w Windowsie 11, wcześniej działało wszystko ok.

po jakimś update Widows następnego dnia karta przestala być widoczna lub była opcja tylko BT.

W menadżerze urządzeń w liście ukrytych karta była widoczna jako nie aktywna z błędem 45 czyli podłącz ja do urządzenia.

Kupiłem drugą kartę AX200, po podłączeniu wcale jej nie widzi.

wsadziłem kartę adapter i w to kartę wifi AC w slot pci exprex x1 tez nic tylko BT bez WiFi...

karty z płyty głównej po wsadzeniu do laptopa działają ok

podłączyłem tez iny dysk pci express z czystym Windowsem aby wykluczyć coś z systemem i update ale tez efekt ten sam brak karty wifi w pasku i menadżerze urządzeń  

rozkładam ręce bo pierwszy raz mam taka anomalie od lat a ciągniecie kabla lan przez pol mieszkania to nie za bardzo mi pasuje 

bios był wgrany cały czas najnowszy dostępny, w biosie wifi również włączone 

Edytowane przez Rav85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

nie ma co wróżyć z fusów 

ściągnij linux mint , nie trzeba instalować uruchomi sie z pendrajwa 

https://linuxmint.com/edition.php?id=319  

do utworzenie pendrajwa program Rufus 

https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/

i zobacz czy karta Wi-Fi będzie widoczna/działać pod Linuxem 

nie rozumiem tylko 

7 godzin temu, Rav85 napisał(a):

Kupiłem drugą kartę AX200, po podłączeniu wcale jej nie widzi.

a gdzie ta kartę podłączyłeś do jakiego portu , bo raczej płyta główna nie ma dedykowanego portu M.2 do Wi-Fi , no chyba ze przelutowałeś układ ?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi