Skocz do zawartości
AsTeX

Mod Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli był już taki TOPIC to bardzo przepraszam ale ...........

Mam zamiar zrobić mały MOD obudowy CODEGEN 300 W (zielony panel)

I teraz tak....

1.Chce zmienić bok i niewiem czy cały ma być z PLEXY czy tylko w środku po 7 cm od brzegów (lub kwadrat 20x20 CM)

2.Jaki najlepiej kolor szyby (przedni panel ZIELONY)

3.Czy kupować katode czy ledy

4.Co jeszcze wsadzić do środka np: kabel okrągły , wentyl z neonem (ile)

Pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli był już taki TOPIC to bardzo przepraszam ale ...........

Mam zamiar zrobić mały MOD obudowy CODEGEN 300 W (zielony panel)

I teraz tak....

1.Chce zmienić bok i niewiem czy cały ma być z PLEXY czy tylko w środku po 7 cm od brzegów (lub kwadrat 20x20 CM)

2.Jaki najlepiej kolor szyby (przedni panel ZIELONY)

3.Czy kupować katode czy ledy

4.Co jeszcze wsadzić do środka np: kabel okrągły , wentyl z neonem (ile)

Pomóżcie

Boshe przecie to wszystko bylo . Nie liczac tej szyby ;] Kolor i wielkosc to dobierasz sobie wg wlasnej inwencji :D Chyba sam chcesz to zrobic a nie ktos inny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie wiesz jak zrobić to pooglądaj sobie budy ludzi na forum, a jak nie wystarczy to: http://www.moded-kompz.net/ , http://www.overclockers.com/ , www.google.com itd... napewno coś znajdziesz

IMO Szyba generalnie powinna być preźroczysta.... podświetlenie ma dawać efekcik ;)

Katody czy LEDY...

Katody dają lepszy efekt... a ledy można nawet w największe zakamarki powciskać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem tą obudowę (ma przycisk w krztałcie półksiężyca i 8 kątny przycisk) Zielny to bardzo ładny (fuuj) kolor:lol: :lol:(najlepiej pomaluj całą obudowę) .Zmień go na czarny (pomaluj spayem), wstaw szybę (tą 7 cm od brzegu (najlepiej całkiem przezroczystą). Daj katodę (najlepiej niebieską) okrągłe kable, jakiś święcący wiatrak na wentyl,

Morzesz też kupiś katode UV ,kupiś farbę UV i zamiast świecącego wentyla pomalować go i kable okrągłe też. (dostępne są rużne kolory, tylko przy UV widać efekt , normalnie to wydląda troche jak gęsta woda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce wiedzieć jak wy radzicie ......bo niechce jakiegoś niewypału zrobić bo chce się nią pochwalić a dużo osób zna się na tym lepiej niż ja

Rob jak uwazasz i uwazaj jak robisz. TO twoja buda i pomysl powienien byc twoj. Wiec IMO nie masz co liczyc na nas tylko bierz sie do roboty :D

PI55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce wiedzieć jak wy radzicie ......bo niechce jakiegoś niewypału zrobić bo chce się nią pochwalić a dużo osób zna się na tym lepiej niż ja

Rob jak uwazasz i uwazaj jak robisz. TO twoja buda i pomysl powienien byc twoj. Wiec IMO nie masz co liczyc na nas tylko bierz sie do roboty :D

PI55

To toja wiem ale to będzie mój 1 mod więc chce żeby to jakoś wyglądało więc pytam się doświadczonych...potem już sam będe robił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PI55

To toja wiem ale to będzie mój 1 mod więc chce żeby to jakoś wyglądało więc pytam się doświadczonych...potem już sam będe robił
Poczytaj forum , pomysl , poplanuj , i zrob . Najwyrzej bude rozwalisz i bedzie trzeba nowa zalatwiac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi