simlockk Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) witam składam pc za około 11k zl poczytałem pare tematów na forach i na różnych kanałach yt z polecanymi pc i złożyłem takie cos: procek : AMD Ryzen 7 9800X3D chłodzenie : Thermalright Peerless Assassin 120 Black 120mm płyta głowna : Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E grafika : Zotac GeForce RTX 5080 Solid Core OC 16GB GDDR7 DLSS4 zasilacz: be quiet! Pure Power 13 M 1000W 80 Plus Gold ramy: GOODRAM 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER dysk: Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790 buda: ENDORFY Arx 700 Air link do koszyka: https://www.x-kom.pl/lista/8qsjza99q czy taki zestaw ma racje bytu? wiem ze ramu jest 64 ale tyle chce. nie wiem czy chłodzenie da sobie rade z tym prockiem a jakos z AIO mi nie po drodze. z góry dziękuje za pomoc! pozdro! Edytowane 16 Sierpnia przez simlockk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Karta ze słabym chłodzeniem. wersja Core ma okrojony radiator. Kiepska buda w tej cenie, 1000W zasilacz zbędny. https://proline.pl/koszyk/0c3972d2 11400 ale masz GPU z dużo lepszym chłodzeniem i 4 letnią gwarancją. Znacznie lepiej wykonana obudowa z lepszymi wentylatorami, cooler z cichszymi wentylatorami, lepsze MOBO, pamięci które są na liście QVL. Zasilacz z lepszym środkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia o kurde dzieki za info. tak patrze ten koszyk na proline.. warto brac u nich złozenie komputera? no ja sie srednio znam na skladaniu i szczeze boje sie ze cos popierdziele 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Na pewno lepiej niż w morele, jak coś złożenie masz stówkę taniej z kodem PRO24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia kurcze dzieki bardzo. decyzja podjeta. jeszcze raz dziekuje za pomoc 🙂 mozna zamknac temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano Niedziela o 18:01 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:01 W dniu 16.08.2025 o 15:02, Gość napisał(a): kurcze dzieki bardzo. decyzja podjeta. jeszcze raz dziekuje za pomoc 🙂 mozna zamknac temat ? nie nie do zamknieca. Mam jeszcze pytanie dotyczące chłodzenia czy da napewno rade z 9800x3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano Poniedziałek o 07:23 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:23 13 godzin temu, simlockk napisał(a): ? nie nie do zamknieca. Mam jeszcze pytanie dotyczące chłodzenia czy da napewno rade z 9800x3d? Powinien sobie na spokojnie poradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...