simlockk Opublikowano Sobota o 08:34 Zgłoś Opublikowano Sobota o 08:34 (edytowane) witam składam pc za około 11k zl poczytałem pare tematów na forach i na różnych kanałach yt z polecanymi pc i złożyłem takie cos: procek : AMD Ryzen 7 9800X3D chłodzenie : Thermalright Peerless Assassin 120 Black 120mm płyta głowna : Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E grafika : Zotac GeForce RTX 5080 Solid Core OC 16GB GDDR7 DLSS4 zasilacz: be quiet! Pure Power 13 M 1000W 80 Plus Gold ramy: GOODRAM 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER dysk: Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790 buda: ENDORFY Arx 700 Air link do koszyka: https://www.x-kom.pl/lista/8qsjza99q czy taki zestaw ma racje bytu? wiem ze ramu jest 64 ale tyle chce. nie wiem czy chłodzenie da sobie rade z tym prockiem a jakos z AIO mi nie po drodze. z góry dziękuje za pomoc! pozdro! Edytowane Sobota o 08:35 przez simlockk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Sobota o 09:05 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:05 Karta ze słabym chłodzeniem. wersja Core ma okrojony radiator. Kiepska buda w tej cenie, 1000W zasilacz zbędny. https://proline.pl/koszyk/0c3972d2 11400 ale masz GPU z dużo lepszym chłodzeniem i 4 letnią gwarancją. Znacznie lepiej wykonana obudowa z lepszymi wentylatorami, cooler z cichszymi wentylatorami, lepsze MOBO, pamięci które są na liście QVL. Zasilacz z lepszym środkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano Sobota o 09:24 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:24 o kurde dzieki za info. tak patrze ten koszyk na proline.. warto brac u nich złozenie komputera? no ja sie srednio znam na skladaniu i szczeze boje sie ze cos popierdziele 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Sobota o 12:46 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:46 Na pewno lepiej niż w morele, jak coś złożenie masz stówkę taniej z kodem PRO24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano Sobota o 13:02 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:02 kurcze dzieki bardzo. decyzja podjeta. jeszcze raz dziekuje za pomoc 🙂 mozna zamknac temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano Niedziela o 18:01 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:01 W dniu 16.08.2025 o 15:02, Gość napisał(a): kurcze dzieki bardzo. decyzja podjeta. jeszcze raz dziekuje za pomoc 🙂 mozna zamknac temat ? nie nie do zamknieca. Mam jeszcze pytanie dotyczące chłodzenia czy da napewno rade z 9800x3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano wczoraj o 07:23 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:23 13 godzin temu, simlockk napisał(a): ? nie nie do zamknieca. Mam jeszcze pytanie dotyczące chłodzenia czy da napewno rade z 9800x3d? Powinien sobie na spokojnie poradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...