Skocz do zawartości
maqu

Co sadzicie o takim zestawie?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem - kolejne pytanie tego typu ale moze popelnilem jakis blad w doborze sprzetu. To prosba do was o ocene.

proc AMD 1800+

pl GB GA-7VRX raid usb

grafa Winfast 500Ti lub R8500

hdd B IV 80Gb

cdrw Lite-on x40

obudowa Modecom Fine II

Cooler Titan ttc-d5tb 1.5

karta tv PixelView Stereo NICAM

dvd nie mam pojecia jaki wybrac

all cos okolo 3400zl

z gory thanks za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie musisz brac dvd i karte tv ?

dvd moze sie kiedys przydac - ale brac nie musze

a karte tv do przegrywania z magnetowidu no i mozna tv ogladac u siebie pokoju :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dvd to polecam toshiba sd-m1612, co prawda w odczycie dvd to to rakieta nie jest, po prostu dvd ale np. płyty cd-rw młuci jak prawie tak szybko jak tłoczone cd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienic plytke na Epox 8k3a+ lun 8kha+ i bedzie ok ewentualnie Abita KX7 333(ale drogi). GF4Ti4200 kosztuej juz 670zl wiec lepiej wez gf4ti4200 64mb ddr tvout od prolinka bardzo dobrze sie kreci lepiej niz gainward.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie ok ale grafa koniecznie Gf4 Ti4200 karta telwizyjna to moim zdaniem wyrzucone pieniądze sam mam i wogule nie korzystam bo to się do telewizroa nie umywa gdy ja kupwałem to zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem no i to był najgorszy zakup jakiego dokonałem w moim życiu. DVD Pioneera mam 116 i 106s i oba są super. Jeszcze bym się przyczepił do Seagate ale co kto lubi ja tam wolę Maxtora Lub WD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o grafe to w tej cenie znajdziesz Gf4 Ti 4200 napeno nie wiele drożej, a relatywnie spory wzrost mocy growej :) Co do płyty to gigabyte spox, ale może też epox być :) twój wybór. Jeżeli chodzi o tunery to według mnie zapomnij o PixelView. Lepiej AverTV NIcam lub gdy chcesz taniej to jest taka karta dostępna np. w media markt KWorld'a za 265 zł stereo NICAM. Dostała Nagrode w PCWorld komputer za jakość i w ogóle. Sam mam i jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG wcale nie jest lepszy od Lite-On. Szczególnie że przynajmniej modele 24 i 32 wygrywały w testach proasowych z LG. NIe twierdze skolei że LG jest na pewno gorszy, gdyż to porównywalne firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niegy nie lubiłem czegoś co sie LG nazywa - mam cd i chce zmienić i to jak najszybciej - wolne jak zółw na autostradzie, głośnie jak ruski helikopter i do tego wszystkiego pieprzy sie UDMA,. Do nie dawna także totalnie nienawidziłem Samsunga - też szopki odpierniczał a nie sprzęt, ale coraż lepsze te dziadostwa robi. Firmie LG mówie NIE , i prosze Was - nie kupujcie tego dla tylko i wyłącznie waszego dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG wcale nie jest lepszy od Lite-On. Szczególnie że przynajmniej modele 24 i 32 wygrywały w testach proasowych z LG. NIe twierdze skolei że LG jest na pewno gorszy, gdyż to porównywalne firmy

Bardzo dyplomatyczny post hehe brawo i niechaj tak bedzie ;)))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poruwnywalne heh raczej nie ! lite-on jako jedyny z tanich nagrywarek ma szklana optyke tak jak plextor ! a reszta ma plastikowa !

lg to tani zlom tak jak philips i inne badziewia !

licza sie: lite-on, teac, yamaha, plextor srodkowa klejnosc przypadkowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi sie podobał test komputer świata nagrywarka szajsunga na 3 miejscu pokonała wszystkie teaci plextory liteony tdk wszystko!!! a Lg na pierwszym ten totalny szajs wiem bo kumpel ma na dole i przeklina dzień w którym ten badziew kupił i ludzie czytają takie głupoty i kupują paranoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh wyglada mi to na test sponsorowany !

ale taka jest prawda ze komputer swiat i inne gazety sa <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne !

ich testy sa beznadziejne wygrywaja w nich gowniane produkty !

ale coz ja wiem co kupowac i takich syfow czytac nie musze !

kozej z tymi nieswiadomymi czytelnikami ! ale to juz ich problem !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sie zdziwilem ze LG w Komputer Swiecie byl pierwszy a ostani (z tego co pamietam teac :?) Raz kupilem KŚ, drugi, trzeci i na czwartym skonczylem :P po przeczytaniu jakiegos postu na tym lub innym forum :) Gazeta jako ze jest tania to studenci kupuja na nudne wyklady :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem - kolejne pytanie tego typu ale moze popelnilem jakis blad w doborze sprzetu. To prosba do was o ocene.

proc            AMD 1800+

pl            GB GA-7VRX raid usb

grafa          Winfast 500Ti lub R8500

hdd          B IV 80Gb

cdrw        Lite-on x40

obudowa  Modecom Fine II

Cooler        Titan ttc-d5tb 1.5

karta tv    PixelView Stereo NICAM

dvd          nie mam pojecia jaki wybrac   

all cos okolo 3400zl

z gory thanks za rady

Plyty Epoxa ci ktos polecal... ja bym sie zastanowil.

Grafika zdecydowanie GF 4 4200 - nie ma co tu dyskutowac, najlepiej prolink.

Hdd - moze byc, ja jednak na twoim miejscu kupilbym WD Caviar z 8 mb cashe

obudowa - a moze cyber mirror ? :)

cooler - ok, chodz jesli masz duzo kasy na zbyciu to kup Zalman CNPS6000CU

karta tv - nie kupuj !!

dvd - nie kupuj !!

obie powyzsze rzeczy ci sie do niczego nie przydadza (chyba ze nie masz telewizora w domu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zestaw bedzie taki:

proc - Amd 1800+

pl - GB raid usb

grafa - gf4200 prolink 64mb or 128mb - jeszcze sie musze zastanowic :?

hd - BIV 80

cdrw - lite-on x40

cooler - titan

obudowa - Modecom FINE lub Angel lub Cybber Mirror - poradzcie jeszcze bo nie mam pojecia w swoim kompie mam taka badziewna z 96r a teraz jest tyle fajnych obudow :? przedzial cenowy 200 - 300zeta

karta tv - aver go or pixelview

dvd - narazie sobie daruje a w przyszlosci pioneer

no i do tego 256mb ddr 2700

no i wszystko ok 3600-3700 chyba ze poczekam troche i potanieja podzespoly - chociaz z drugiej strony mozna by bylo tak czekac i czekac... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...