Nataśka Opublikowano wczoraj o 02:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 02:05 (edytowane) Hej! Rozmyślam nad rozbudową swojego komputera mój aktualny set: ASUS PRIME B360M-A, i3-8100, 1050ti, 16gb ram GOODRAM IRDM 8GB czarny [1x8GB 2400MHz DDR4 CL 17-17-17 DIMM] 500gb ssd (mam dodatkowy ssd też 500gb ale nie mogę włożyć ponieważ wejście znajduje się zaraz obok karty graficznej ;/ więc tak leży nieuzywany) Seagate FireCuda 1TB, CHIEFTEC GPS-700A8, Czy kupować coś od zera czy może jakoś znacząco ulepszyć to co mam? nie wiem czy wszystko mi wejdzie do tej płyty głównej jak z tym ssd dodatkowym ;/ Mój budżet to 3-5k Oczywiście chciałbym zapłacić jak najmniej ale też mógłbym to rozłożyć na pare miesięcy ten upgrade kompa 😛 Gry w które gram to Deadlock, dota 2 i chciałbym by pięknie mi chodziło 😞 a teraz zdarza mi się, że nawet czasem wywala całego kompa i muszę go restartować 😞 Myślałem jeszcze o monitorze ultrawide ale to już w dalszej przyszłości mi się coś wydaje 😛 Aktualnie mam dwa monitory, mógłbym rozrzucić na własnie pare miesięcy upgradeowania komputera krok po kroczku 😛 Możecie mi pomóc? Edytowane wczoraj o 02:34 przez Nataśka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 06:17 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:17 Jaki masz monitor? Modernizacja tego nie ma sensu Za 5100 masz całość z Ryzen 7500F I RTX 5070 https://proline.pl/koszyk/b0794c7e Albo bierzesz wydajniejszego RX 9070 za 2300 https://www.sferis.pl/karta-graf-asus-prime-rx9070-o16g-i466420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nataśka Opublikowano wczoraj o 11:49 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:49 moje dwa monitory są leciwe, chciałbym też je wymienić. ASUS PA238Q flatron e2241s-bn Czy intel nie pracuje lepiej z nvidia? od jakiej płyty głownej powinieniem zacząć? mysle o jakiejś pod rozbudowę właśnie która będę mogł sobie rozrzucić na pare miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 14:39 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:39 2 godziny temu, Nataśka napisał(a): Czy intel nie pracuje lepiej z nvidia? Nie ma to żadnego znaczenia, 7500F jest ciut wydajniejszy jak i5 14400F i bardziej przyszłościowy Jaka płyta to masz podane wszystko w koszyku, na B650 wrzucisz te same procesory co i na B850. Można wziąć tańsze B850 by mieć PCIE 5.0 dla GPU ale to niewiele zmienia nawet przy topowym RTX 5090. Monitor to już 1440p pod taki zestaw np. https://proline.pl/monitor-gigabyte-gs27qa-27-cali-ips-wqhd-180hz-p8124418 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu 19 godzin temu, Nataśka napisał(a): Czy intel nie pracuje lepiej z nvidia? od jakiej płyty głownej powinieniem zacząć? mysle o jakiejś pod rozbudowę właśnie która będę mogł sobie rozrzucić na pare miesięcy Dikson dobrze mówi bierz am5, bo znowu będziesz miał taką sytuację z intelem, że upgrade na w twoim przypadku będzie bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...