Ghazi Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Właśnie wyniknął taki problem: Jakiś pajac pokłócił się z kolegą z którym dzielę DSL. I stwierdził ze nam zrobi niespodziankę i zapcha łacze. Jak obiecał tak zrobił. Zamiast transferu 50-60KB jest 12 :/ I typ się odgraża, ze całkiem nam łacze wysiądzie. Ja nie mam zabardzo pojęcia jak to gościu robi, jest w sieci osiedlowej, więc cięzko będzie sie dobrać do jego ip, co najwyżej ip zew. sieci, ale mi to nic nie da... Jakieś porady na uciązliwego zartownisia? :evil: :evil: :evil: ZAZNACZAM ZE JEST SPOZA MOJEJ SIECI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 zapukaj do drzwi. jak otworzy ktos inny to go popros. jak on podejdzie to strezalke w galke :D. i po klopocie. jak nie to replay. :P :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Równomierne dynamiczne rozłożenie ruchu w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Równomierne dynamiczne rozłożenie ruchu w sieci. ZAZNACZAM ZE JEST SPOZA MOJEJ SIECI ON używa jakiegoś dziadostwa, która zapycha moje łacze, wysyła pod nasz ip jakieś syfy, nie wiem dokładnie o co chodzi, bo sam bym sobie poradził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 No to mówię: rozłożenie ruchu na routerze i firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Może się nie znam - ale jak gość go z internetu zapycha - to zanim odfiltruje cokolwiek to wszystko musi przejść przez łącze. Problem IMO do rozwiązania kontaktując się z TPSA, żeby odcieli tego gościa od Was. Zacznij od tego, że zapuść firewalla i dowiedz się co on Tobie robi (tzn. skąd i co do Ciebie wysyła) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...