Carat Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Witam Mam male pytanko czy z poziomu winy da sie wylaczyc dysk twardy niekoniecznie ten na ktorym jest zainstlowany sytem tylko inny (bo piski mojego samsunga mnie dobijaja w nocy) a wyciagac go z szyflady co chwile to zbyt brutalne ;) Pozdrwiam i thx za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo07 Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jak już nie wytrzymasz to wyciągnij mu zasilanie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Panel Sterowania / Ekran / Wygaszacze Ekranu / Funkcje oszczedzania...Ustawienia / Wylacz dyski twarde po ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Panel Sterowania / Ekran / Wygaszacze Ekranu / Funkcje oszczedzania...Ustawienia / Wylacz dyski twarde po ... Ta a potem dysk do kosza ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Panel Sterowania / Ekran / Wygaszacze Ekranu / Funkcje oszczedzania...Ustawienia / Wylacz dyski twarde po ... koles pisze ze nie wszystkie dyski tylko jeden a tak sie nie da albo wszystkie sie wylonczy 1 sie nieda a 2 chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 W WinXP profesional zrobisz to tak: MójKomputer PPM -> Zarządaj -> Narzedzia Systemowe -> Menadzer urzadzeń -> Stacje dysków -> PPM -> odłącz Zrobisz tak nawet podmiane dysku bez wyłaczania Kompa i system to strawi. Marq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 nie radze tego włączać chyba że chcesz żeby ci hd szybko padł>Częste właćżanie wyłączanie dysku jest bardzo niezdrowe :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Widocznie mam niebywale szczescie :) jeszcze nigdy nie padl mi dysk. Niektore z moich dyskow maja po kilka tysiecy wlaczen/wylaczen (SMART) przez krotki okrec czasu i jest w porzadku. Mysle ze to spora przesada z tym ze to jest tak bardzo szkodliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 nie mówie przecierz że jak tąopcje włączysz to ci padną wszystkie dyski odrazu no ale mi taki gostek mówił że więcej szkody niż pożytku z tego jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 nie mówie przecierz że jak tąopcje włączysz to ci padną wszystkie dyski odrazu no ale mi taki gostek mówił że więcej szkody niż pożytku z tego jest Ok :) Poztku nie ma specjalnie jak ktos ma ciche dyski, jak glosne to jest to odczuwalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...