crl Opublikowano Wtorek o 07:56 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:56 Cześć! Mój leciwy już laptop coraz gorzej sobie radzi, więc uznałem, że to czas na modernizację i tym razem chcę pójść już w PC. Komputer ma mi służyć do ogólnopojętego użytkowania (internet, gierki itd.). Jeśli chodzi o gierki to na pewno na nowym sprzęcie będę chciał też pograć (nowy Football Manager, jakieś strategie, ale też KDC2 i pewnie sporo innych bardziej wymagających tytułów, których nie miałem okazji ograć ze względu na ograniczenia sprzętowe (stary laptop i ps4 :)). Dysponuje monitorem Dell U3223QE i pewnie na nim docelowo chcę działać, ale nie wykluczam także podłączania kompa do TV (leciwy Philips 40" 1080p), żeby pograć z kanapy. Ze względu na poprzednie ograniczenia nie mam na maxa wyżyłowanych oczekiwań względem jakości grafiki, ale też nie chce musieć grać na najniższych detalach. :) Dodatkowo pewnie będę też na kompie używał FL Studio. Budżet, tak jak w tytule 5-6k. Przeglądając gotowe zestawy skleiłem coś takiego. Proszę o informację, czy ma to sens. 🙂 Najbardziej 'martwi' mnie czy zasilacz będzie ok. Jeśli też widzicie też opcje ścięcia gdzieś ceny, to kim bym był gdybym nie chciał skorzystać?🙂 Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Wtorek o 10:44 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:44 5070 to nie jest karta żeby grać w 4K. 300 zł drożej z 9070XT z dobrym chłodzeniem https://proline.pl/koszyk/bffd304a Dużo lepszy jakościowo zasilacz, lepiej wykonana i bardziej przewiewna obudowa. Jak chcesz zbic z ceny 300 zł taniej trochę gorszy model https://www.krsystem.pl/sapphire_pulse_amd_radeon_rx_9070_xt_gpu__raty_0-item-77762 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crl Opublikowano wczoraj o 08:38 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:38 Dzięki za odpowiedź! A jak z opcją granią w 2K na monitorze 4K? Ma to jakikolwiek sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Monitor obsługuje sygnał 1440p bez problemu, na 9070XT już można w 4K popykać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...