Foson Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Cześć, od dłuższego czasu zastanawiam się nad ulepszeniem komputera. Do tej pory grałem głównie na PS5 i nie interesowałem się zbytnio komputerem, służył jedynie do obejrzenia czegoś na yt. Na obecnym sprzęcie niestety nie mam zbyt dużego pola manewru, a chciałbym sobie pograć w cod’a lub nadchodzącego bf’a. Rozglądałem się nad kartą graficzną, co podpowiedział chat GPT, ale czytałem też, że nie wystarczy wymiana samej karty graficznej, że musi pasować do pozostałych podzespołów, co już nie jest na moją głowę, stąd pytanie: w co zainwestować w takim PC, abym mógł spokojnie na tych 140 klatkach pograć w takie odsłony jak bf, cod? Z jakimi kosztami muszę się liczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu w 1080p na low będziesz miał koło 60 klatek Modernizacja zestawu słabo opłacalna bo używane 11600/11700 chodzą drogo 450zł/750zł są one słabsze nawet od tańszego 7500f, do tego dojdzie cooler, Ramu nie dołożysz a czy jego Overclokingiem dasz radę? Sama płyta to paździerz, do zasilacza nic wartego 2000zł nie ma co podłączać z kart a miejsce w obudowie to jedynie 32.5cm te ostanie jeszcze jakoś się przełknie. Za obecnego tak jak stoi można liczyć 1300-1400zł. Nowy zestaw zacznij do ustalenia na czym będziesz to wyświetlał (rozdzielczość). Aby liczyć na stałe 140fps w 1080p trzeba liczyć nawet ciut wyżej niż 7500f takim złotym środkiem będzie 7800x3d + 5070 lub wyżej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foson Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu 5 minut temu, axsin302 napisał(a): w 1080p na low będziesz miał koło 60 klatek Modernizacja zestawu słabo opłacalna bo używane 11600/11700 chodzą drogo 450zł/750zł są one słabsze nawet od tańszego 7500f, do tego dojdzie cooler, Ramu nie dołożysz a czy jego Overclokingiem dasz radę? Sama płyta to paździerz, do zasilacza nic wartego 2000zł nie ma co podłączać z kart a miejsce w obudowie to jedynie 32.5cm te ostanie jeszcze jakoś się przełknie. Za obecnego tak jak stoi można liczyć 1300-1400zł. Nowy zestaw zacznij do ustalenia na czym będziesz to wyświetlał (rozdzielczość). Aby liczyć na stałe 140fps w 1080p trzeba liczyć nawet ciut wyżej niż 7500f takim złotym środkiem będzie 7800x3d + 5070 lub wyżej karty Dzięki za odpowiedź, wyjaśniłeś to co chcialem wiedzieć 🙂 temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...