Grzechu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 No właśnie, czym obrabiacie fotki (oczywiście te cyfrowe). Bynajmniej nie chodzi mi o powiększanie głów czy innych członków :lol: ale o to jak zrobić żeby fotka była ładniejsza. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Paint shop pro 8 . Lekki balans kolorów, rozjaśnianie , wyostrzanie, kadrowanie ,ewentualnie usuwanie jakiś pyłków i innych śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Popieram, w wiekszości fotek wystarczy użyć one step to fix photo i ot cała robota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Fotoszkop szesc zero. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Fotoszkop szesc zero. :P dokładnie w photoshopie można zdziałać cuda, polecam go :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Sam używam Paint Shop Pro 7.04, ale postaram się o tego photoshopa. Teraz jakich narzędzi używacie - dokładnie (chodzi) o nazwy bo jak znam programy graficzne to tych opcji i narzędzi jest masa. Więc jeśli moglibyscie wymieniać nazwy narzędzi byłbym wdzięczny :wink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Tylko photoshop zarówno do fotomontaży jak i poprawy zdjęć. Co do narzędzi : Image > Adjustment >Levels i Hue/Saturation, dzięki poleceniu levels zmienisz histogram obrazu a hue/saturation umożliwi ci korekcje barwy i nasycenie kolorów obrazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Tylko photoshop zarówno do fotomontaży jak i poprawy zdjęć. Co do narzędzi : Image > Adjustment >Levels i Hue/Saturation, dzięki poleceniu levels zmienisz histogram obrazu a hue/saturation umożliwi ci korekcje barwy i nasycenie kolorów obrazka. To uważasz że tego się nieda zrobić w paint shopie? Miałem i jednego i drugiego shopa ;] i różnica moim zdniem polega tylko na obsłudze. Obydwa programy są do siebie podobne i jednemu pasuje bardziej jeden a innemu drugi. Ale fakt ze niezauważyłem jeszcze grafika pracującego na paint shopie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Więc jutro pobawie się photoshopem. W PSP jest fajna opcja Clarify, ale pewnie w photoshopie też jest coś podobnego :wink: Pozdro. PS ja jeszcze używam programu dołączanego do cyfraka:MGI PhotoSuite4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Polecam COREL PHOTO - PAINT 11. Adobe Photoshop to doskonałe narzędzie, ale do domowej zabawy zbyt "wypasione". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Polecam COREL PHOTO - PAINT 11. Adobe Photoshop to doskonałe narzędzie, ale do domowej zabawy zbyt "wypasione". Corel +filtry z Photoshopu :D Tak sie tworzy cuda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Tylko photoshop zarówno do fotomontaży jak i poprawy zdjęć. Co do narzędzi : Image > Adjustment >Levels i Hue/Saturation, dzięki poleceniu levels zmienisz histogram obrazu a hue/saturation umożliwi ci korekcje barwy i nasycenie kolorów obrazka. To uważasz że tego się nieda zrobić w paint shopie? Miałem i jednego i drugiego shopa ;] i różnica moim zdniem polega tylko na obsłudze. Obydwa programy są do siebie podobne i jednemu pasuje bardziej jeden a innemu drugi. Ale fakt ze niezauważyłem jeszcze grafika pracującego na paint shopie :] Photoshop nie na darmo kosztuje 4 razy wiecej niz PSP, musi miec cos wiecej. Ma wieksze mozliwosci, ale malo osob wie jak je wykorzystac. W wiekszosci zadan mozna zroic to samo w PSP i w PS ale jednak PS to cos wiecej. Nie zebym sie czepial ;) Do domowej obrobki fotek i to i to bedzie az nadto. PS. Ja dzialam na PS 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 only Photoshop 7 image -> adjustments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 no po prostu nie moglem sie powstrzymac :) sam uzywam PSP8, profesjonalisci raczej PS. jak czasami widze efekt pracy to zwala z nog, ale akurat nie mam zadnego linka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 PS. Jesli jestes leniwy to autopoziomy. Jesli si znasz to polecam pobawic sie histogramem + krzywymi nasycen i kolorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 paint, klej.exe, nozyczki.exe, tylko dla profesjonalistow a nie pseudo amatorow;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 no po prostu nie moglem sie powstrzymac :) sam uzywam PSP8, profesjonalisci raczej PS. jak czasami widze efekt pracy to zwala z nog, ale akurat nie mam zadnego linka :? to zdjęcie to pic na wodę :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 to zdjęcie to pic na wodę :lol: :lol: :lol: W jakim sensie ? Jesli ktos zna PHotoshopa i ma duze doswiadczenie to mozna to zrobic, najwiekszym problemem jest takie "poprawienie" twarzy zeby nie wygladala na stapetowana i tego bym chyba nie zrobil. A reszta, rozjasnienie wlosow, tla, dodanie kolczykow i usuniecie pryszczy to zaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 to zdjęcie to pic na wodę :lol: :lol: :lol: W jakim sensie ? Jesli ktos zna PHotoshopa i ma duze doswiadczenie to mozna to zrobic, najwiekszym problemem jest takie "poprawienie" twarzy zeby nie wygladala na stapetowana i tego bym chyba nie zrobil. A reszta, rozjasnienie wlosow, tla, dodanie kolczykow i usuniecie pryszczy to zaden problem. No to przyjżyj sie jej uszom i brodzie. Ta panienka z dołu jest podobna do tej u góry i jest stylizowana na nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 O żesz ty w morde!!! 8O Ja sam mam taką pracę, że dostaję często bardzo marne zdjęcia, ale Photoshopem można cuda zdziałać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 O żesz ty w morde!!! 8O Ja sam mam taką pracę, że dostaję często bardzo marne zdjęcia, ale Photoshopem można cuda zdziałać :). Coś bliżej na temat "O żesz ty w morde!!! 8O " , bo nie załapałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 to zdjęcie to pic na wodę :lol: :lol: :lol: W jakim sensie ? Jesli ktos zna PHotoshopa i ma duze doswiadczenie to mozna to zrobic, najwiekszym problemem jest takie "poprawienie" twarzy zeby nie wygladala na stapetowana i tego bym chyba nie zrobil. A reszta, rozjasnienie wlosow, tla, dodanie kolczykow i usuniecie pryszczy to zaden problem. No to przyjżyj sie jej uszom i brodzie. Ta panienka z dołu jest podobna do tej u góry i jest stylizowana na nią. Hehe, no to nie wiesz co mozna zrobic w PS... sam sie troche pobawilem - zaraz wrzuce co zrobilem, nie jest to ta sama klasa co na fotce powyzej, ale gosc napewno nie robil tego na takiej malej fotce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Wiem co można zrobić, ale tu mówę o zaprezentowanych zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 To jest to samo zdjecie... Oto co mi wyszlo ;) Niestety nie mam talentu plastycznego i nie mma czasu na bawienie sie w cienie na twarzy - pewnie i tak by mi nie wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 No to przyjżyj sie jej uszom i brodzie. Ta panienka z dołu jest podobna do tej u góry i jest stylizowana na nią. Proponuje przyjrzec sie ukladowi wlosow na brwiach. To ta sama panienka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 O żesz ty w morde!!! 8O Ja sam mam taką pracę, że dostaję często bardzo marne zdjęcia, ale Photoshopem można cuda zdziałać :). Coś bliżej na temat "O żesz ty w morde!!! 8O " , bo nie załapałem? No chodzi oczywiście o zdjęcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Nadal obstawiam, że to nie ta sama panienka. Różni się nosem, podbródkiem, na lewym (z naszej perspektywy) oku jest inne światło, no i perspektywa zdjęcia jest inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 To jest zdecydowanie ta sama "panienka". Co z tego, że jest inne światło? Grafik je zmienił do żeby do sceny pasowało. Perspektywa też jest ta sama. Po prostu bardzo dobra robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 To jest zdecydowanie ta sama "panienka". Co z tego, że jest inne światło? Grafik je zmienił do żeby do sceny pasowało. Perspektywa też jest ta sama. Po prostu bardzo dobra robota :)No ładnie, ale nie w moim typie :D Czyli narazie photoshop rules Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Nadal obstawiam, że to nie ta sama panienka. Różni się nosem, podbródkiem, na lewym (z naszej perspektywy) oku jest inne światło, no i perspektywa zdjęcia jest inna. Jezeli masz Photoshopa to proponuje Ci otworzyc w nim jakas fotke i pobawic sie nazedziem Liquify (Skraplanie) z menu Filtry Za jego pomoca mozna zmienic ksztalt nosa i brody (co zrobilem - nieznacznie oczywiscie) powiekszyc oczy itp - w kilka sekund. A zmienic swiatlo i cien to tez nie duzy problem - wystarczy zmysl plastyczny - ja go nie mam wiec wyszlo mi troche plasko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...