Skocz do zawartości
Cloperflake

Procesor zepsół płytę głowną ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytem się czy cos takiego jest mozliwe.

Na Allegro sprzedałem athlona 1333 myslalem ze wszystko bedzie ok, a tu otrzymuje maila z info ze po wsadzeniu procesora komputer popracowal 3 minuty i zdechł podobno poszla plyta glowna - jest juz w serwisie.

Na razie nie wiem jaka płyta a procesor kilkanascie miesiecy pracował u mnie bezproblemowo

Ogolnie jest mi glupio bo chlopak pewnie mysli ze mu jakis szajs sprzedalem, wiec dlatego prosze o jakies sugestie - nie chce pierwszego negativa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro tak bywa. Mógł go włożyć na płytę nie obsługującą tych procków, coolera nie założył, zasilacz mu zdechł ... nie zgadniesz. A najczęściej to goście po prostu kombinują jak by tu coś za darmo dostać. W żadnym przypadku NIE zwracaj kasy, przynajmniej dopóki nie dostaniesz z powrotem swojego procka. I żeby to był TEN SAM procesor, najlepiej w stanie identycznym jak przed wysłaniem. Podaj numer aukcji, sie zobaczy ...

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po wsadzeniu procesora komputer popracowal 3 minuty i zdechł podobno poszla plyta glowna

jeśli pracował u kolesia te 3 minuty to znaczy, że procesor nie był uszkodzony. nie da się uszkodzić procesora i "podpicować" go do takiego stanu, żeby pochodził kilka minut i zdechł. jak chodził to dobrze - byłsprawny i NIE oddawaj kasy.

przypuszczalne przyczyny:

- koleś miał kiepskie chłodzenie i przegrzał.

- od razu podkręcił i cooler/procek nie wytrzymał.

- mógł mieć na stałe ustawione wyższe taktowanie (zworki) i cooler/proc niewyrobił.

- źle nałożył cooler i nie przylegał właściwie.

- ukruszył rdzeń i proc tak się grzał że zdechł.

- robi cię w konia pisząć że mu coś zdechło bo chce żebyś oddał chociaż część kasy żeby wyszło go taniej.

- spalił swój procesor i kupił twój identyczny żeby odesłać ci swój sjarany a zostawić twój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...