Skocz do zawartości
Junker88

Zestaw max. 3500 zł do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Proszę o pomoc w wyborze sprzętu do gier - typowo FPS, kooperacyjne, survival/horror (Team Fortress 2, BF1, oraz nowsze typu BF6).

Aktualnie grywam na laptopie ASUS ROG Strix G G531GT, który powoli przestaje nadążać. Nie jestem maniakiem najlepszej grafiki - najważniejsze, żeby gra była płynna.

Mój budżet to max. 3500 zł. Zależy mi na sprzęcie, który posłuży przez kilka dobrych lat. Wygląd samej skrzynki też nie jest ważny, ponieważ komputer nie będzie stał na widoku - nie musi posiadać podświetleń RGB.

Próbowałem sam coś stworzyć, szukałem po różnych stronach ale niestety, im więcej czytam, tym mniej wiem.

Dziękuję z góry za pomoc.

EDIT:

Na jednej ze stron, gdzie budują komputery od 0 dostałem taką propozycję:

Płyta główna - Gigabyte B550m DS3H

Obudowa - Logic Aramis Midi ARGB Black

Procesor - AMD Ryzen 5 5600

Chłodzenie procesora - ENDORFY Spartan 5

Dysk SSD - Lexar NM620 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe

Pamięć RAM - DDR4, 32GB (2x16GB), 3200MHz, CL16

Karta graficzna - ASRock Radeon RX 7600 Challenger 8G GDDR6

Zasilacz - DeepCool PF600 600W 80Plus 

Edytowane przez Junker88
dodanie propozycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM4 w tym budżecie nie ma sensu.

Za 2500 masz z wydajniejszym 7500F https://proline.pl/koszyk/af50ab33 szybszy SSD, lepszy cooler na procesor, lepszy elektrycznie zasilacz, karta z lepszym chlodzeniem 

GPU https://www.x-kom.pl/p/1157827-karta-graficzna-amd-gigabyte-radeon-rx-7600-gaming-oc-8gb-gddr6.html

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi